Det er få kosttilskudd på markedet som tilbyr så mange fordeler som fiskeolje gjør. Uavhengig av hvem du er, så vil du nesten helt sikkert ha stor nytte av det.
Er du ute etter å maksimere muskelbyggingen og minimere fettprosenten? Eller ønsker du bare generelt bedre helse? I begge tilfeller er fiskeolje et kosttilskudd det kan være lurt å implementere i det daglige kostholdet. Det er få kosttilskudd på markedet som tilbyr så mange fordeler som fiskeolje gjør. Uansett hvem du er, er det nesten helt sikkert at du vil ha nytte av det.
Fordelene med fiskeolje kan oppsummeres slik:
– Forbedrer kolesterolet
– Bidrar til et bedre humør
– Bidrar til å opprettholde sterke bein
Hva er fiskeolje
Fiskeolje er et skjema av fettsyrer som er avledet fra vev av fet fisk. Den inneholder ”omega 3”-fettsyrer som har gjennom lang tids forskning vist seg å være bra for helsen. Det er primært Omega 3 man er ute etter når man drikker fiskeolje, og det er egentlig likegyldig om man spiser mye fet fisk eller får i seg kapsler/fiskeolje for å spe på kostholdet.
Hvis du spiser nok fisk i hverdagen trenger du ikke kjøpe kosttilskudd.
De tre gode grunnene til å få i seg mer Omega 3
1. Godt for kolesterolet
3-6 gram fiskeolje daglig bidrar til å gi kroppen det sunne kolesterolnivået som kroppen skal ha. Fiskeolje er nemlig fylt med de sunne fettsyrene kalt EPA og DHA.
Mye fisk, mye grønnsaker og et eventuelt supplement med fiskebasert kosttilskudd, så er du på god vei til bedre helse allerede.
2. Sterkere bein
Etter hvert som man blir eldre, begynner benene i skjelettet å bli mer porøse.
Det finnes mange studier som har påvist korrelasjon mellom inntak av langkjedede flerumettede fettsyrer og beintetthet. Høyere nivåer av disse fettsyrene i kroppen bidrar til å støtte friske bein.
Et annet godt tips er å sørge for at du får nok kalsium i deg. Du bør drikke mye melk hvis du merker at skjelettet skranter.
3. Unngå humørsvingninger
Forskning har vist at blant annet fiskeolje i kostholdet på jevnlig basis kan gi utslag i et bedre humør. Omega 3 bidrar til å øke nivåene av et stoff som kalles serotonin – som ofte kalles for ”feel good”-hormonet.