Guide: Spørsmål og svar om weight gainer

Weight gainer har ikke akkurat fått den allmenne posisjonen som proteinpulver har, men det er like fullt et godt kosttilskudd som brukes av folk som trener mye. Svarene er utarbeidet av teamet som arbeider med denne nettsiden. Det er en grunn til at det er bruk for å ha en god og ryddig FAQ liggende på internett. Med så mange selverklærte ”eksperter” løpende rundt på norske treningssentre, så kan man ikke annet enn å riste på hodet når man hører mye av det som blir uttalt av nybegynnere.

Det er ikke noe galt i å dele sine meninger om kosttilskudd og trening, men det handler om å kunne skille fakta og fiksjon.

Mot slutten av artikkelen finner du også den weight gaineren vi selv bruker – til en billig penge.

Q: Er weight gainer alltid nødvendig?

Enkelt og greit; nei, det er det ikke. Det er utelukkende nødvendig hvis du både skal kjapt opp i vekt og samtidig ønsker en sterkere og sunnere fysikk. Om du ønsker deg den optimale kombinasjonen av proteiner og karbohydrater, så er dette noe for deg. Hvis du for eksempel skal gå ned i vekt eller bare få en mer markert kropp (uten vektoppgang), så bør du velge andre typer kosttilskudd.

Mange ser på en weight gainer som det eneste som skiller dem fra å gå opp i vekt, og i noen tilfeller kan dette være sant. Men det er kanskje riktigere å beskrive det som en ”hjelpende hånd” mer enn en ”reddende engel”. Med det mener vi altså at du ikke nødvendigvis kan kun skylde på manglende weight gainer for at du ikke går opp i vekt. Du bør analysere treningsprogrammet ditt, ditt øvrige kosthold og søvnmønsteret ditt. VELDIG ofte er det en kombinasjon av flere ting som gjør at du ikke oppnår de resultatene du ønsker.

Q: Proteinpulver og weight gainer – hva er best?

Forskjellen på proteinpulver og weight gainer er klar;

1) Proteinpulver er mer eller mindre ren konsentrert protein.
2) Weight gainer er en kombinasjon av protein og karbohydrater.

I og med at de har hver sine formål er det umulig å si hvilken som er ”best”. Proteinpulver er best om du skal opp i vekt, men er livredd for at du får litt ekstra karbohydrater på kroppen. Weight gainer er best dersom du skal kjapt opp i vekt og ønsker å ta i bruk både proteiner og karbohydrater på veien.

Priser for gaineren vi anbefaler.
Priser for gaineren vi anbefaler.

Sannsynligheten er stor for at du som leser denne artikkelen ikke har så veldig mye erfaring med kosttilskudd fra før av. Hvis du ønsker å “spe på motivasjonen” litt når du er i gang med å trene og ønsker å kjapt gå opp i vekt, så vil en weight gainer være utrolig mye mer effektivt enn proteinpulver. Du vil nemlig også få i deg mye proteinpulver når du drikker weight gainer.

Q: Hvor mye weight gainer skal du bruker om gangen?

På dette spørsmålet er man selvfølgelig nødt til å ta individuelle hensyn. Men det er vanlig å ta alt fra 70 til 120 gram per shake. Dette avhenger av din vekt, din fettprosent og hvor mye du ønsker å gå opp i vekt (og hvor kjapt du ønsker å gå opp).

For øvrig er det også lurt å justere seg etter hvorvidt man blander ut gaineren med melk eller vann. Om du benytter melk, så skal du beregne ca 25 % mindre gram per shaker.

Man vil naturligvis få større effekt desto mer man putter i kroppen, men nybegynnere bør passe på inntaket da kroppen ikke nødvendigvis takler store mengder karbohydrater og protein hver eneste dag. Moderer inntaket etter hvor lenge du har brukt kosttilskudd.

Q: Hvor mange ganger skal du få i deg weight gainer hver dag?

Maksimalt to gainershakes hver dag holder i massevis. Du bør også klare å kombinere gaineren med et ordentlig måltid rett etter trening – det er slik du får mest effekt. Det er en smakssak, men enkelte velger å bruke weight gainer rett før de legger seg i og med at det kan være litt tungt for magen å fordøye.

Du kan også trygt drikke shakes de dagene du ikke trener.

Q: Blir man tjukk av weight gainer?

Nei, det blir du ikke. Om du kombinerer weight gainer med regelmessig trening og et sunt kosthold, så har du ingenting å frykte. Men dersom du ikke trener og lever på et karbohydratoverskudd, så vil du kunne legge deg på noen ekstra kilo med gainer.

Men så mister du også hele hensikten.

Q: Kan dere anbefale en god gainer?

Det kan vi.

Den mest solgte weight gaineren hos Gymgrossisten er også den beste. Vi i teamet har prøvd ut mange av gainerne, men har aldri vært mer unisont enig om å anbefale et produkt enn akkurat denne.

Produktnavn: Mutant Mass

Pris/antall kilo: 799,- NOK for 6,8 kilo

Link til produktet: Klikk her

Produktbilde:

Ikke bare smaker den godt, men den inneholder nøyaktig den riktige produktmiksen til å fungere godt: godt med proteiner, godt med karbohydrater og ikke unødvendig mye fett. Mutant Mass Gainer gir deg 52 gram proteiner, 18 gram godt og kvalitativt fett (husk at det finnes forskjellige typer fett) og 1000 kalorier per dosering. Det er mer enn de fleste weight gainerne du finner på Gymgrossisten – det kan jeg love deg.

Og den er billig. Det er akkurat i dette prissegmentet du bør ligge for å sikre deg at det du kjøper ikke bare er noe skvip, men det vil heller ikke ruinere deg. Du vil ikke angre på dette kjøpet.

Et sunt liv for miljøet skyld

Helse - Miljø

Et sunt liv gir overskudd, noe de fleste med en interesse for trening og helse kan skrive under på. Et sunt og helsefremmende liv, er ikke bare bra for kropp og mental helse, men kan også gi positive ringvirkninger på miljøet. Trening gir kontroll, over vaner og handlingsmønster, som også gjør det lettere å overføre …

Les merEt sunt liv for miljøet skyld

Tren for bedre konsentrasjon

Konsentrasjon

Trening er viktig for kroppen vår. De fysiske fordelene er det ingenting å si på, og vi holder en stabil vekt, legger på oss muskler, og forbedrer hjertets helse blant annet. Men det er fort gjort i alle disse fysiske godene å glemme bort de mentale fordelene. Det er nemlig slik at også hjernen får …

Les merTren for bedre konsentrasjon

Proteinpulver til trening

øk potensialet med proteinpulver

Proteinpulver er en viktig del av treningen hvis du virkelig vil utnytte potensialet ditt. Proteiner er kroppens byggestein, som det så fint heter, og det er fordi proteiner er noe kroppen bruker til mange viktige funksjoner i kroppen, deriblant å bygge muskler. Når du trener vil muskelfibrene slites fra hverandre, og det er når disse …

Les merProteinpulver til trening

Bruk treningspausene fornuftig

Sparegris

Det er mange måter man kan bruke treningspausene fornuftige på. Alle som trener hardt, vet hvor viktig det er med restitusjon og det er ikke her du skal slurve. Men trenger du å skru på YouTube hver gang? Finnes det andre, mer konstruktive ting som kanskje kan få deg hekta? Det kan du lese mer …

Les merBruk treningspausene fornuftig

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne