Guide: Spørsmål og svar om weight gainer

Weight gainer har ikke akkurat fått den allmenne posisjonen som proteinpulver har, men det er like fullt et godt kosttilskudd som brukes av folk som trener mye. Svarene er utarbeidet av teamet som arbeider med denne nettsiden. Det er en grunn til at det er bruk for å ha en god og ryddig FAQ liggende på internett. Med så mange selverklærte ”eksperter” løpende rundt på norske treningssentre, så kan man ikke annet enn å riste på hodet når man hører mye av det som blir uttalt av nybegynnere.

Det er ikke noe galt i å dele sine meninger om kosttilskudd og trening, men det handler om å kunne skille fakta og fiksjon.

Mot slutten av artikkelen finner du også den weight gaineren vi selv bruker – til en billig penge.

Q: Er weight gainer alltid nødvendig?

Enkelt og greit; nei, det er det ikke. Det er utelukkende nødvendig hvis du både skal kjapt opp i vekt og samtidig ønsker en sterkere og sunnere fysikk. Om du ønsker deg den optimale kombinasjonen av proteiner og karbohydrater, så er dette noe for deg. Hvis du for eksempel skal gå ned i vekt eller bare få en mer markert kropp (uten vektoppgang), så bør du velge andre typer kosttilskudd.

Mange ser på en weight gainer som det eneste som skiller dem fra å gå opp i vekt, og i noen tilfeller kan dette være sant. Men det er kanskje riktigere å beskrive det som en ”hjelpende hånd” mer enn en ”reddende engel”. Med det mener vi altså at du ikke nødvendigvis kan kun skylde på manglende weight gainer for at du ikke går opp i vekt. Du bør analysere treningsprogrammet ditt, ditt øvrige kosthold og søvnmønsteret ditt. VELDIG ofte er det en kombinasjon av flere ting som gjør at du ikke oppnår de resultatene du ønsker.

Q: Proteinpulver og weight gainer – hva er best?

Forskjellen på proteinpulver og weight gainer er klar;

1) Proteinpulver er mer eller mindre ren konsentrert protein.
2) Weight gainer er en kombinasjon av protein og karbohydrater.

I og med at de har hver sine formål er det umulig å si hvilken som er ”best”. Proteinpulver er best om du skal opp i vekt, men er livredd for at du får litt ekstra karbohydrater på kroppen. Weight gainer er best dersom du skal kjapt opp i vekt og ønsker å ta i bruk både proteiner og karbohydrater på veien.

Priser for gaineren vi anbefaler.
Priser for gaineren vi anbefaler.

Sannsynligheten er stor for at du som leser denne artikkelen ikke har så veldig mye erfaring med kosttilskudd fra før av. Hvis du ønsker å “spe på motivasjonen” litt når du er i gang med å trene og ønsker å kjapt gå opp i vekt, så vil en weight gainer være utrolig mye mer effektivt enn proteinpulver. Du vil nemlig også få i deg mye proteinpulver når du drikker weight gainer.

Q: Hvor mye weight gainer skal du bruker om gangen?

På dette spørsmålet er man selvfølgelig nødt til å ta individuelle hensyn. Men det er vanlig å ta alt fra 70 til 120 gram per shake. Dette avhenger av din vekt, din fettprosent og hvor mye du ønsker å gå opp i vekt (og hvor kjapt du ønsker å gå opp).

For øvrig er det også lurt å justere seg etter hvorvidt man blander ut gaineren med melk eller vann. Om du benytter melk, så skal du beregne ca 25 % mindre gram per shaker.

Man vil naturligvis få større effekt desto mer man putter i kroppen, men nybegynnere bør passe på inntaket da kroppen ikke nødvendigvis takler store mengder karbohydrater og protein hver eneste dag. Moderer inntaket etter hvor lenge du har brukt kosttilskudd.

Q: Hvor mange ganger skal du få i deg weight gainer hver dag?

Maksimalt to gainershakes hver dag holder i massevis. Du bør også klare å kombinere gaineren med et ordentlig måltid rett etter trening – det er slik du får mest effekt. Det er en smakssak, men enkelte velger å bruke weight gainer rett før de legger seg i og med at det kan være litt tungt for magen å fordøye.

Du kan også trygt drikke shakes de dagene du ikke trener.

Q: Blir man tjukk av weight gainer?

Nei, det blir du ikke. Om du kombinerer weight gainer med regelmessig trening og et sunt kosthold, så har du ingenting å frykte. Men dersom du ikke trener og lever på et karbohydratoverskudd, så vil du kunne legge deg på noen ekstra kilo med gainer.

Men så mister du også hele hensikten.

Q: Kan dere anbefale en god gainer?

Det kan vi.

Den mest solgte weight gaineren hos Gymgrossisten er også den beste. Vi i teamet har prøvd ut mange av gainerne, men har aldri vært mer unisont enig om å anbefale et produkt enn akkurat denne.

Produktnavn: Mutant Mass

Pris/antall kilo: 799,- NOK for 6,8 kilo

Link til produktet: Klikk her

Produktbilde:

Ikke bare smaker den godt, men den inneholder nøyaktig den riktige produktmiksen til å fungere godt: godt med proteiner, godt med karbohydrater og ikke unødvendig mye fett. Mutant Mass Gainer gir deg 52 gram proteiner, 18 gram godt og kvalitativt fett (husk at det finnes forskjellige typer fett) og 1000 kalorier per dosering. Det er mer enn de fleste weight gainerne du finner på Gymgrossisten – det kan jeg love deg.

Og den er billig. Det er akkurat i dette prissegmentet du bør ligge for å sikre deg at det du kjøper ikke bare er noe skvip, men det vil heller ikke ruinere deg. Du vil ikke angre på dette kjøpet.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer