Guide: Slik velger du riktig proteinbar

Det finnes et ukjent antall proteinbarer der ute, noe som kan gjøre valget litt vanskelig om du er usikker på hvilke som passer for deg. Her har vi utarbeidet en liten guide som skal hjelpe deg på veien til å finne den proteinbaren som har ingrediensene som gjør at du når de målene du har satt deg.

Det er stor forskjell på proteinbarer som bare skal brukes som et mellommåltid (ofte for folk som skal slanke seg) og de som skal brukes for å bygge muskler.

#1 – hvor mye kalorier?

Swebar. Foto: Gymgrossisten
Swebar. Foto: Gymgrossisten

Først og fremst skal du sjekke kalorinivået. Enkelt og greit; skal du opp i vekt trenger du mye kalorier, skal du ned i vekt er du nødt til å velge en proteinbar som nærmest er kalorifritt. Enklere enn det blir det ikke.

Og tro meg når jeg sier (skriver?) at det er stor forskjell her. Enkelte proteinbarer har så mye som 450 kalorier mens andre ligger i underkant av 100.

I slutten av artikkelen anbefaler vi for øvrig én proteinbar for deg som vil slanke deg og én proteinbar for deg som vil gå opp i vekt.

#2 – karbohydrater

I tillegg skal du være sikker på at du sjekker karbohydratinnholdet i baren. Her er det også store forskjeller hos forskjellige proteinbarer, nå spesielt med alle disse ”low carb”-produktene som dukker opp hos forskjellige nettbutikker.

For deg som skal ned i fettprosent vil jeg ikke anbefale mer enn ca 30 gram karbohydrater per proteinbar – men her er det viktig å ta individuelle hensyn. Det kan godt være at 30 gram karbs er for mye for deg.

Hvis du spiser proteinbaren rett etter en treningsøkt vil du ha råd til å ha et høyere karbohydratinnhold enn dersom du spiser den ved en tidligere eller senere anledning.

#3 – forholdet mellom karbohydrater og protein

Forholdet mellom karbohydrater og protein er viktig å se på. Grunnen til dette er fordi man skal være sikker på at proteininnholdet er høyt nok til å forsvare de karbohydratene man får i seg.

Hvis proteinbaren har en dårlig ”protein til karbohydrat-ratio” (som betyr at det er langt mer karbohydrater enn protein) kan man egentlig likeså godt få i seg en Snickers. Det er en grunn til at det heter proteinbar.

Riktignok er det også stor forskjell her på om du skal opp eller ned i vekt. Hvis du skal ned i vekt vil jeg anbefale at karbohydrater og protein har et ”1:1”-forhold mens du godt kan klare deg med dobbelt så mye karbohydrater i forhold til protein når du skal opp i vekt. Men hvis du kjøper en så ”mettende” proteinbar vil jeg nok anbefale at du også supplerer med proteinpulver.

#4 – anbefale proteinbarer

Jeg anbefaler denne til å gå ned i vekt:

Navn: Low Carb High Protein Bar

Produsent: Weider

Kjøpes her: Gymgrossisten til 32,-

 

 

 

Ingrediensliste:

Og denne til å gå opp i vekt:

Navn: Swebar

Produsent: Quest

Kjøpes her: Gymgrossisten til 29,-

Ingrediensliste

 

 

Billig proteinbar? Tenk verdi

For hvordan regner man egentlig ut hvilken proteinbar som er billigst? Mange nordmenn velger å utelukkende fokusere på stykkpris per bar, noe som er helt feil måte å gjøre det på. Dessverre har denne kjøpstaktikken ført til at mange produsenter dumper prisene i markedet ved å tilby «proteinbarer» med høy fettprosent og høyt kaloriinnhold i og med at de vet at folk flest bare tenker på pris uansett.

Når du skal kjøper en proteinbar skal du tenke:»Hvor mye protein får jeg for pengene her?«.

De aller fleste seriøse nettsider som omtalter disse produktene pleier å tilby brukerne sine en oversikt over «antall kroner per gram protein». Her ser du vår oversikt.

  • Goodlife
  • Lav pris
  • Forskjellige smaker
  • Mye proteiner

Og jo – selv om vi overlater selve kalkulasjonen til deg, så tror jeg du tar poenget vårt. En proteinbar til 29,- norske kroner med 21 gram protein vil være en dårligere deal enn en proteinbar med 20 gram protein til 22,- norske kroner. Mye dårligere.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer