Dette kjennetegner en god proteinbar

De beste ingrediensene i en proteinbar

Mange velger å kjøpe inn proteinbarer som måltidserstatninger i stedet for å skaffe seg noe hurtig og usunt når man skal ha seg en kjapp lunsj eller kveldsmat (noe som for øvrig er en god idé).  Du har helt sikkert sett at proteinbarer blir markedsført som noe som er sunt og ernæringsmessig korrekt, men ikke alle av dem er det.

Her er noen ting du trenger å se etter for å finne den baren som kan faktisk gi deg noe nytte når du skal prøve å få musklene til å restituere seg og vokse etter en treningsøkt.

1 – Mengden protein

Enkelt sagt, de beste proteinbarene inneholder minst 20 gram protein. Som navnet antyder bør en proteinbar faktisk ha mye protein i seg for at det skal være noe ernæringsmessig fornuftig å få i seg. Det å spise sukkerfylte kjeks bare fordi det er litt soyaprotein i det vil ha null effekt på musklene dine.

Forskning viser at 20 gram protein er den optimale mengden for proteinsyntesen. Noe særlig mindre enn dette er ikke nyttig da det ikke er noe protein «igjen» til musklene etter at kroppen har brukt sitt for å holde maskineriet i gang.

Proteinbarer med riktige ingredienser hjelper deg på veien til å bli stor og sterk. Foto: Wikimedia Commons

I en annen studie ble det sammenliknet hvordan sultne mennesker reagerte på å spise yoghurt med forskjellig grad av protein. De som spiste yoghurt med lavere mengde protein (0 til 5 gram) følte seg sulten raskere enn de som spiste yoghurt med et høyere proteinnivå (14 til 24 gram). Den største dosen protein hjalp forsøkspersonene til å føle seg mettere, de varte lengre og følte seg generelt bedre i etterkant.

Det at mange produsenter velger å utelate en høy prosentdel protein i proteinbaren er naturligvis på grunn av de høye kostnadene ved å produsere rent protein.

2 – Velg kvalitetsprotein (whey protein)

Historien bak utviklingen av proteintilskudd viser oss at whey protein er det beste valget, og det kommer nå i tre former.

De beste proteinbarene inneholder whey protein og kaseprotein. Rett og slett; jeg orker ikke å utdype dette mer, men det er det beste alternativet om man ønsker å få maksimal effekt.

3 – Flere gram protein enn karbohydrater

Proteinbarer er klassifisert som mat, noe som betyr at de er satt sammen av ulike næringsstoffer. Et kvalitetsstempel er riktignok at man har mer protein i proteinbaren enn noen annen ingrediens.

Den nest mest vanlige ingrediensen er karbohydrater som er nødvendig for å erstatte glykogen i kroppen som en energikilde. De fleste billige barer inneholder større mengder sukker og kunstige søtstoffer som er dårlige karbohydrater og som gjør at jeg ikke engang vil kalle dem noe annet enn godteri.

En virkelig god ekstra ingrediens i de beste proteinbarene er fiber, spesielt hvis det er en prebiotisk super-fiber (inulin).

4- Få, men gode ingredienser

Jeg sjekket en god del proteinbarer på internett og fant ut at de billigste av dem er fylt med alt mulig tull (billige og dårlige ingredienser) som man ikke trenger.

En tommelfingerregel vil være at du sjekker ingredienslisten og ser om denne kan være så kort som overhodet mulig.

Den beste proteinbaren vil være den som gir deg det du trenger og utelater alt det du ikke trenger. Sjekk etiketten og innholdslisten før du kjøper proteinbar!

Hvilke proteinbarer anbefaler vi?

Etter å ha gått gjennom ingredienslisten på alle proteinbarer som selges i norske nettbutikker, har vi kommet frem til en håndfull varianter vi har lyst til å anbefale. De er valgt ut basert på pris, smak og antall gram proteiner. Med andre ord: dette er de beste og mest effektive proteinbarene man kan få tak i hos norske nettbutikker.

  • Goodlife
  • Lav pris
  • Forskjellige smaker
  • Mye proteiner

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer