11 grunner til at du ikke får større muskler

Det er en grunn til at kroppen din ser nøyaktig lik ut som den gjorde for tre uker siden og at musklene ikke vokser. Eller rettere sagt: det kan være mange grunner til at dette er den bitre sannheten.

Jeg er personlig trener, men før jeg utdannet meg til dette hadde jeg mange slitsomme år som var preget av stagnasjon og manglende treningsrutiner. På et tidspunkt sa det rett og slett stopp, og jeg hadde ikke mulighet til å komme meg særlig videre. Da skjønte jeg at jeg var nødt til å ta noen grep – og det er disse grepene jeg skal fortelle deg om i dag. Etter all sannsynlighet leser du denne artikkelen fordi du sliter med å få større muskler. Jeg skal fortelle deg hvorfor det er tilfellet og hva du må gjøre for å endre det.

1) Spis mye mer enn du gjør nå

Dette høres mye lettere enn det egentlig er, men det er sannheten.

Hvis du ikke blir større er det fordi du ikke spiser nok.

Da jeg begynte å spørre de litt eldre karene på treningsstudioet om råd og tips, så fant jeg ut at de spiste nærmest dobbelt så mye mat som jeg gjorde. Jeg trodde han var gal, men jeg innså kjapt at det var den eneste veien til å lykkes.

Jeg sier ikke at det er enkelt. Kroppen din er per dags dato ikke vant til å spise så mye mat, noe som betyr at du nærmest må tvinge i deg maten til å starte med. Men hvis du klarer å få i deg 500 ekstra kalorier om dagen, så skal du nok klare å gå opp rundt et halvt kilo ekstra i uken.

2) Spis riktig


Begynn med å bestille et proteinpulver da det er den enkleste veien til å få i seg nok proteiner riktig. Deretter skal du fokusere på at du skal få i deg en latterlig mengde (riktige) kalorier daglig. Det skal være gode kalorier. Man kan selvfølgelig dytte i seg Cola og McDonalds for å nå et høyt kalorioverskudd, men dette er svært dårlig for treningen. Kroppen din vil hate deg og det vil ikke være noen god langsiktig løsning.

PS! Tro det eller ei, men det er faktisk viktigere å spise mye enn å spise riktig. «Alt går i grisen», som det heter.

3) Protein = byggesteinen for musklene dine

Kylling, fisk, kjøtt, egg, melk, mandler. Få i deg så mye proteinfylte matvarer som overhodet mulig, og glem aldri å drikke proteinshaken din hver eneste dag.

Les også: Hvorfor bruker man proteinpulver?

Proteinshaken din skal være din beste venn fremover.

Proteinpulver kan du kjøpe billig her:

 • Gymgrossisten
 • Ekstremtilbud
 • Stort produktsortiment
 • Rask levering
 • Lave priser
 • Proteinfabrikken
 • Stort utvalg
 • Eget proteinpulver
 • Fri frakt over 800 kroner
 • Varelager i Norge
 • MM Sports
 • 1-3 dagers leveringstid
 • 15% rabatt for nye kunder
 • 7 dagers prisløfte
 • Bodylab
 • Lave priser og god kvalitet
 • Fri frakt over kr 500
 • 2-4 dager levering
 • Extreme Fitness
 • Stort utvalg
 • Rask levering
 • Lang erfaring
 • Kost1
 • 1-3 dagers leveringstid
 • 50 000 fornøyde kunder
 • 365 dagers åpent kjøp

4) Karbohydrater er din venn når du trenger å legge på deg.

Matvarer som ris, søtpoteter og havregryn er gode å starte med. Det er billige matvarer som er fylt med karbohydrater. Jeg har prøvd å unngå brød og snacks, men dette er også OK karbokilder for unge mennesker som vil opp i vekt.

5) I starten bør du skrive ned alt du spiser.

Dette er det definitivt kjedeligste du kommer til å gjøre på en stund, men det gir deg en oversikt du ikke vil være foruten. Når du finner ut av om du spiser nok kalorier, nok proteiner og nok karbohydrater, så kan du finne ut om du egentlig kommer til å gå opp i vekt snart.

Hvis du er usikker på om du har spist nok i dag, så bør du spise mer. Man skal aldri være i tvil – man skal alltid være mett.

Det finnes for øvrig mange nettsider som måler hvor mye mat du får i deg, men jeg pleier å gjøre det på den enkle måte: papir og blyant. Det holder i massevis.

6) Sammensatte øvelser er din venn.

Frem til nå har tipsene kun handlet om hvordan du øker i vekt, men det er selvfølgelig også viktig å trene riktig slik at du ikke kun legger masse fett på kroppen, men at det faktisk omdannes til muskler. ”Sammensatte øvelser” er definisjonen på øvelser hvor kroppen blir tvunget til å bruke mange forskjellige muskeløvelser:

– Benkpress
– Dumbbell
– Knebøy
– Marktløft
– Pull Ups
– Chin Ups
– Dips
– Og så videre.

Det er ikke så farlig å ta push-ups eller rene biceps-øvelser lengre. Du er ikke bare nødt til å spise smartere (og mer), men også trene smartere.

7) Øk i styrke hver uke.

Du kan godt ”ha en dårlig dag” som mange velger å unnskylde en dårlig trening med, men da blir du nødt til å ta igjen dobbelt neste uke. Du bør løfte tyngre vekter (nesten) hver eneste gang du er på treningsstudioet.

Push deg selv til å løfte mer. Sett opp en realistisk plan som viser når du skal gå opp i hvilke øvelser.

8) Enkle treningstips.

Jeg har noen veldig konkrete tips som jeg vet du trenger:

– Aldri hvil mer enn et minutt mellom hvert sett.
– Bruk mellom 6 og 12 repetisjoner på hver øvelse.
– Gjør treningen så effektiv som mulig. Ikke ta bilder av deg selv i speilet eller stå og skriv på Facebook.

9) La musklene hvile – aldri tren samme muskel to dager på rad.

Kroppen bruker fridagene til å gjenoppbygge musklene, så du skal aldri ta muskelen i bruk igjen før den er større enn hva den var sist gang. Det er helt fint å trene tre-fire dager i uken hvis du passer på å ha minst én fridag mellom hver trening. Tynne gutter pleier ikke å trenge mer trening, men mer mat og hvile.

10) Sov mer.


Du må få mellom 7 og 9 timer søvn hver natt.

Kroppen din bygger muskler mens du sover. Hvis du ikke klarer å sove så mye en natt, så anbefaler jeg faktisk at du sover litt når du kommer hjem fra jobb/skole for å kompensere.

11) Aksepter fettet.

Du er nødt til å innse at med dette treningsregimet, så kommer du til å legge på deg litt ekstra fett i starten. Men det er absolutt OK! Det er først etter at du har gått opp mye i vekt at du kan begynne med aktiv cardiotrening for å få av det lille fettet du har.

Det viktigste er at du går kjapt opp i vekt og så får du heller prøve å få ned fettprosenten senere når du ikke lengre ser så tynn ut.

5 beste kosttilskudd for gode treningsresultater

Det er mange grunner til å bruke kosttilskudd for å oppnå gode treningsresultater. Du bør derfor bruke tid på å sette deg inn I hvilke kosttilskudd som passer for deg. Du kan også oppnå gode treningsresultater ved å spise riktig kosthold. Les mer om kosttilskudd her. Vi har derfor funnet frem til de fem beste …

Les mer

Hør på kroppen din – også når du trener hardt

Å trene handler faktisk om å bryte ned muskler, for å så bygge dem opp kraftigere og mer robuste. Det er i den forbindelse som protein spiller en helt kritisk rolle, og det er viktig å passe på at kroppen alltid har tilgang til rikelig med protein – fra et godt kosthold og tilskudd som …

Les mer

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Å trene og holde kroppen sunn og sterk har vært i fokus veldig lenge nå. trening er blitt veldig populær blant mange, og mange bruker faktisk gymmen som rekreasjonstid. Her får man fokusere på seg selv og ingen andre. Musikk i ørene og gjøre dine øvelser i egen tempo. Når man trener så er det …

Les mer

Nyttårsforsettet – den evige plagen

Nyttårsforsett trene

På tide å sette i gang med nyttårsforsettet som nok mange nordmenn har, nemlig å bli i bedre form igjen eller begynne å trene mer. Nå kan man heller ikke bruke pandemien som en unnskyldning  for å ikke å komme i gang lenger. Samfunnet har gradvis begynt å åpne seg opp, tross det fortsatt er …

Les mer

Bli mobil på bredbåndet!

mobilt bredbånd internett

Mobilt bredbånd er et begrep som refererer til en internettforbindelse levert over et mobilnettverk – de samme nettverkene som brukes av smarttelefonen din. Denne formen for tilkobling blir bare mer, og mer populær og teknologien rundt den blir stadig bedre. Du er kanskje allerede kjent med konseptet med mobilt bredbånd – det er de små …

Les mer

En hel verden på nett

En hel verden på nett

Være seg om du søker etter ting for å lære mer om trening, eller bare vil underholdes på hviledagen (for du passer vel på å hente deg inn) er det herlig å benytte seg av internett. Uansett hva det skulle være kan du finne ekspertsider for alle tenkelige saker og ting. Vi har alt skrevet …

Les mer

Fitness blogger for motivasjon og accountability

Treningsblogger

Å ha litt inspirasjon er ofte den beste måten å motivere deg selv mot treningsmålene dine. De fleste av de beste influencerne i treningsbransjen har en historie når det kommer til fitness, og kan gi eksempler på å flytte personlige grenser og oppnå det ingen trodde var mulig. Selv om du trener alene eller hjemme, …

Les mer

Slik fungerer musklene i kroppen din

slik fungerer musklene

Musklene i kroppen din er sammen trekkbare organer som sammen med skjelettet er med på å bestemme kroppens form, holdning og styrke. Men musklene beskytter også blodkar, nerver og innvoller, samtidig som de gjør det mulig for deg å bevege kroppen. Det å skape bevegelse er musklenes hovedoppgave. For å få til det må musklene …

Les mer

Slik virker proteiner på kroppen

Slik virker proteiner på kroppen

Kroppen din trenger proteiner for blant annet å danne muskler, bindevev, hud, hår, nerver, immunstoffer og hormoner. I tillegg er kroppene våre avhengig av proteiner for å kunne produsere energi. Den viktigste kilden til proteiner er kostholdet. Proteiner er på mange måter kroppens byggesteiner. Et vanlig sunt norsk kosthold vil gi deg de proteinene som …

Les mer

Styrketrening vil gi deg et bedre liv

styrketrening helsegevinst

Styrketrening er for alle, uansett kjønn og alder. Det å trene styrke vil uten unntak gjøre godt for kroppen din og gi deg et bedre og sunnere liv. Det er nemlig ikke bare for å få en muskuløs og velproporsjonert kropp folk trener styrke. Ved å styrke musklene ved hjelp av styrketrening, styrker du også …

Les mer