Billige proteinkilder

Den enkleste måten å få i seg proteiner på er gjennom normal kost. Med et godt og proteinrikt kosthold kan man eliminere bruken av proteinpulver i ganske stor grad.

Her er vår «topp 7»-liste etter å ha gjennomgått tall fra norske butikker. Tallene vi brukte for å regne ut listen er hentet ut fra vinteren 2016 og samtlige tall kommer fra en ikke-navngitt matvarekjede (vi driver ikke med reklame).

7. Gresk yoghurt. (46,- per 100 gram)


I tillegg til at gresk yoghurt er rik på proteiner, så inneholder den også bakterietypen acidophillus. Det er en bakterie som har helsefremmende effekt i form av forbedret tarmsystem. Dette er et meget solid produkt å prøve dersom man sliter litt med magen etter for høyt inntak av proteinpulver.

Vi anbefaler også å legge til noen blåbær eller bringebær for å heve smaksopplevelsen. Og hvis du bruker en del rømme til matlaging, så kan det lett substitueres med gresk yoghurt. Smaken er nesten den samme og det er mye færre kalorier og høyere proteininnhold.

6. Dypfryst kylling. (43,- per 100 gram)


Dypfryst kylling er -mye- billigere enn stekt kylling i norske matbutikker. Mange butikker pleier også å ha hyppige tilbud, så her er det potensielt mye penger å spare.

Jeg tror du vil bli overrasket hvis du begynner å regne på hvor mye penger det koster deg per gram protein å kjøpe kyllingvinger for eksempel.

5. Bønner. (42,- per 100 gram)


Bønner er vegetarianernes yndlingskilde til billig protein. De er fylt med fiber og proteiner og er meget gode til å få i gang kroppens prosess med å forbrenne fett.

Hvis du kjøper noen gode bønner til kyllingretten og drysser noe olivenolje ut over det, så smaker det faktisk ikke så verst. Kanskje ikke min personlige favoritt rent smaksmessig, men man får i hvert fall mye protein for pengene.

4. Cottage Cheese. (40,- per 100 gram)


Dette har nærmest blitt et trend-produkt blant kvinner som trener mye. Cottage Cheese kan fungere som et godt proteinmåltid rett før leggetid eller rett etter trening. Det smaker helt OK.

Hvis du ønsker å piffe det opp litt, så vil jeg anbefale å legge til litt kanel på toppen og bruke det som dipp til oppskårede eplebiter. NAM.

3. Peanøttsmør (34,- per 100 gram)


Hvem liker ikke peanøttsmør? Selv nærmest vokste jeg opp på grovbrød med mykt og grovkornet peanøttsmør på – og kan neppe si at jeg har tatt skade av det.

Men du skal passe på at du går for det naturlige valget og ikke de variantene som har blitt proppet full av sukker eller «naturlige søtningsstoffer». Les på etiketten og finn ut hvor mye peanøtter det er i hver krukke, og gå etter den sunneste.

2. Egg. (24,- per 100 gram)


Egg er en av de matvarene som har størst tetthet av protein og kalsium. Allikevel er det nesten blitt populært å unngå egg på grunn av frykt for høye kolesterolnivåer.

1. Melk. (23,- per 100 gram)


Melk er ikke annet enn en god kombinasjon av whey protein og kaseprotein. For de som har et stramt budsjett uten å være laktoseintolerante, så er det den billigste og beste proteinkilden man kan få i seg.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer