Kreatinpulver

Fungerer kreatinpulver?

Ja, kreatin fungerer kun når det brukes i riktige doser. Kreatin er trolig det mest vitenskapelig forskede idrettssupplementet noensinne, og det er sterke bevis for at det øker ytelsen. Samtidig er det noen få individer som viser til rapporter hvor de ikke har hatt noen merkbar forbedring ved bruk av kreatin.

Med andre ord; vi kan konkludere med at effekten er individuell, men at det er en god overvekt i de menneskene som har en positiv effekt ved riktig bruk. Personlig har kreatinpulver fungert god til min egen fremgang.

Hva gjør kreatin?

Det meste dreier seg om dens funksjon som danner kreatinfosfatmolekyl og er derfor en påfyller av energi. Dette er molekyler som frigjør energi til musklene når de blir brutt ned.
Mange studier har vist at større mengder kreatin tilført i muskelcellene frigjør mer energi til musklene dine og resultaterer i at det lar deg ta flere tyngre reps med høyere intensitet.
Hva er kreatin-innkjøring?

Kreatin-innkjøring skjer i startfasen der du tar en høy dose kreatin de første dagene, som deretter følges av en vedlikeholdsdosering over et par uker som inneholder lavere doser. Noen studier har vist at dette oppnår en høyere konsentrasjon av muskel-CP ved å ta en vedlikeholdsdose alene. Det finnes en rekke innkjøringsregimer, men følgende synes å være optimal og mest kostnadseffektive:

10g per dag – Uke 1

5g per dag – Uke 2-3

3g per dag – Vedlikehold

Photo by: Toglenn

 

Når merker du effektene av kreatin?

 

Det varierer og det er ikke et klart svar på dette. Siden det har en cellenøkningseffekt, bør du merke en økning i vekt under eller kort tid etter den første uken. Du bør også begynne å merke en fyldigere følelse av dine muskler, mer energi på treningsstudioet og tyngre løft innen 1-2 uker. De fleste får en størrelses- og styrkesgevinster fra kreatin den første måneden.

Hvor mye bør man drikke når du tar kreatin?

Det finnes ikke et eksakte tall, men et godt væskeinntak er avgjørende for din helse og idrettslige prestasjoner, uavhengig av om du bruker kreatin eller ikke. Drikk jevnlig og rikelig, normalt minst to liter hver dag. Tørste er aldri et godt tegn.

Er det ok å drikke alkohol mens du bruker kreatin?

Alkohol bør unngås, men små mengder er ok så lenge det er ikke er hyppig. Alkohol er vanndrivende og vil gjøre deg dehydrert. Hvis du drikker skal du i hvert fall sørge for at du drikker rikelig med vann for å holde fuktigheten oppe.

Hva er kreatinpulverets bivirkninger?

Selv svært store mengder kreatin har i mange studier vist seg å være trygt, men det er noen bivirkninger man bør være klar over mens man går på dette supplementet. Kvalme og hodepine er tidvis rapportert. Dette er ofte forårsaket av et for lavt inntak av vann –  drikk minst 2 liter per dag.

 

Bør jeg prøve kreatin?

Etter å ha lest gjennom denne artikkelen, håper jeg du er i stand til å svare på dette spørsmålet selv. Kreatin er det mest studerte kosttilskuddet for trening og er ofte rost av mange idrettsutøvere fra alle typer sporter. Det har definitivt en rolle i å forbedre muskuløs ytelse. Til tross for all hypen rundt kreatin, er det ikke magi. Kosthold og trening er fremdeles viktig for å oppnå dine treningsmål.

Hvor kan man kjøpe billig kreatinpulver?

Sjekk ut utvalget på:


Lykke til!

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne

Hvem trenger proteinpulver?

Spørsmålet er det mange som stiller seg når de først går i gang med å trene: ”hvem er det egentlig proteinpulver er laget for?”. Som personlig trener har jeg sikkert fått spørsmålet titusen ganger i løpet av karrieren. Når du vokser. En tenåring trenger mer protein for å komme seg gjennom treningsøktene fordi kroppen vokser …

Les merHvem trenger proteinpulver?