Tren hjemme – spar tid og penger!

Et treningsstudio vil gi deg mange treningsmuligheter, men det er nemlig ikke den eneste måten å skaffe seg muskler på!

Hvis du kjøper inn noe enkelt utstyr og trener hjemme, så kan du spare både tid og penger – såfremt du klarer å motivere deg til å begynne å svette litt når du er innenfor husets fire vegger.

Når folk snakker om bodybuilding, så begrenser det seg ofte til hva som skjer på et treningsstudio. Man ser for eksempel ikke at de store navnene innenfor treningsbransjen heller velger å trene hjemme i stedet for å dra på et senter. Allikevel mener jeg (som for øvrig er personlig trener og jobber daglig på treningsstudio) at mange nordmenn kan ha et fullgodt treningsprogram ved å kjøpe noe hjemmetreningsutstyr og klare seg godt hjemme.

Fordeler med å trene hjemme

La oss innse fakta. Det er mange mennesker der ute som ønsker å komme i god form, bygge muskler, miste fett og forbedre sine kropper uten at de har flust med penger – og det er helt OK. Selv skal jeg være den første til å innrømme at jeg noen ganger synes medlemskontingenten på enkelte treningsstudioer er litt for høy og ofte bare en unødvendig ekstrakostnad.

Ved å kjøpe enkle ting som noen vekter, dumbbells, en benk og noen strikker, så har du plutselig et treningsstudio hjemme. Det er nok til å klare dine egne mål.

Her kan du sjekke noen nettbutikker som selger forholdsvis rimelige hjemmetreningsprodukter i Norge:

  • MM Sports
  • 1-3 dagers leveringstid
  • 15% rabatt for nye kunder
  • 7 dagers prisløfte

Til tross for all gym snakke, kan det være en fin ting å trene hjemme. Du sparer penger på både bensin og kontingent, du kan trene akkurat når det passer deg og du slipper alltid å vente på at andre har brukt apparatene før du kan begynne på ditt sett. Du er rett og slett herre over ditt eget jern, hvis det er mulig å si.

Kan man få like store muskler ved å trene hjemme som ved å trene på studio?

JA, du kan trene hjemme og lykkes!

Til tross for mangelen på profesjonelt utstyr (avhengig av hvor mye penger du er villig til å kjøpe hjemmetreningsutstyr), kan du komme i en fantastisk form ved kun å bruke det begrensede verktøyet du har rundt deg. Det har blitt gjort av mange mennesker i flere tiår. Det er en grunn til at de mest solgte produktene på TV Shop var hjemmetreningsprodukter som kombinerte ulike muskelgrupper. Ting har definitivt bedret seg siden den gang og det er enklere enn noen gang å kjøpe billige treningsprodukter som hjelper på hele kroppen.

Hva skal man unngå å gjøre når man trener hjemme?

Det første du skal unngå er å bli alt for kreativ. Man skal ikke finne på egne øvelser for å kompensere for manglende utstyr. ”Njaaa, kanskje hvis jeg gjør SÅNN så vil bicepsen min bli større?”. Svaret er: ”Mest sannsynlig ikke!”.

Det er en ganske sikker måte å bli skadet på. Hold deg til basisøvelsene og begynn å se på videoer på Youtube hvis du ønsker inspirasjon.

Hvis du kjøper deg en benk for å utføre benkpress hjemme, så bør du alltid ha et familiemedlem klart for å støtte deg hvis noe går galt. Det finnes mange videoer på internett der folk har prøvd benkpress og klart å overvurdere hvor sterke de egentlig er.

Sjekk ut utstyret med jevne mellomrom og sørg for at alt er fortsatt i god stand.

Hvordan bør treningsuken se ut?

Jeg har tatt utgangspunkt i hvordan jeg selv ville strukturert treningsuken dersom jeg kun hadde et hjemlig treningsstudio å gå til.

Dag 1 – Bryst og mage
Dag 2 – Rygg
Dag 3 – Ben
Dag 4 – Ingen trening. Hviledag.
Dag 5 – Skuldre og mage.
Dag 6 – Armer.
Dag 7 – Ingen trening. Hviledag.

Ikke glem cardiotreningen!

Nå som vi allerede har dekket vekttreningen bør vi også nevne cardio. Det å ta seg en joggetur i nabolaget eller en time på sykkelen kan holde fettnivået på kroppen nede. Hvis det er dårlig vær der du bor, så kan du bruke trappene i huset eller liknende.

Det viktigste er egentlig at du får minst 3 x 20 minutter cardiotrening hver eneste uke. For noen år siden investere jeg i en billig boksebag jeg fant på Finn.no. Den er fortsatt helt utmerket og boksing er faktisk noe av den beste treningen man kan få. Det avlaster stress og brenner kalorier samtidig.

Tren for bedre konsentrasjon

Konsentrasjon

Trening er viktig for kroppen vår. De fysiske fordelene er det ingenting å si på, og vi holder en stabil vekt, legger på oss muskler, og forbedrer hjertets helse blant annet. Men det er fort gjort i alle disse fysiske godene å glemme bort de mentale fordelene. Det er nemlig slik at også hjernen får …

Les merTren for bedre konsentrasjon

Proteinpulver til trening

øk potensialet med proteinpulver

Proteinpulver er en viktig del av treningen hvis du virkelig vil utnytte potensialet ditt. Proteiner er kroppens byggestein, som det så fint heter, og det er fordi proteiner er noe kroppen bruker til mange viktige funksjoner i kroppen, deriblant å bygge muskler. Når du trener vil muskelfibrene slites fra hverandre, og det er når disse …

Les merProteinpulver til trening

Bruk treningspausene fornuftig

Sparegris

Det er mange måter man kan bruke treningspausene fornuftige på. Alle som trener hardt, vet hvor viktig det er med restitusjon og det er ikke her du skal slurve. Men trenger du å skru på YouTube hver gang? Finnes det andre, mer konstruktive ting som kanskje kan få deg hekta? Det kan du lese mer …

Les merBruk treningspausene fornuftig

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne