Tren smart, effektivt og målrettet

For å få god utnyttelse av krafttakene du gjør på trening, er det lurt å planlegge realistiske mål, fokusere på et variert kosthold og ha delmål. Sistnevnte er for å holde motivasjonen oppe, noe de aller fleste kan kjenne seg igjen i, men hvor motivert du er, vil ofte være avhengig av hvor god du er til å følge planen og til å holde progresjonen oppe.

Ofte, er det ikke så mye som skal til for å se store forandringer – spesielt når du begynner med målrettet trening – men over tid vil progresjonen gå ned helt naturlig. Dette er helt normalt og det er nettopp i denne perioden mange begynner med eksempelvis proteintilskudd, for å utnytte treningen maksimalt.

Kjenn dine egne begrensninger

Du trenger ikke å trene som en atlet. Sett heller realistiske delmål, som gjør du kan være fornøyd med deg selv mange ganger på veien.

Hvis du presser deg for hardt, er det mange som mister motivasjonen på veien, og da gagner det lite å sette seg urealistiske mål. Trener du for hardt, er det også høyere risiko for skade, noe som kan ødelegge progresjonen uansett.

Hva er målet ditt?

Hva som er målet ditt er ikke nødvendigvis viktig, men kan være en viktig faktor til å lykkes, å ha noen delmål i hvert fall som du oppnår underveis. Dette har vist seg å være en viktig motivasjonsfaktor, og det gir også mening.

Det kan være du vil gå ned i vekt, bli sterkere, få bedre kondisjon eller rett og slett bare koble av i hverdagen. Du kan selvfølgelig også ha alle som mål – det er kun deg som bestemmer dette.

Lag en treningsplan

En treningsplan er viktig. Du kan lage en plan selv eller oppsøke profesjonell hjelp til å lage en treningsplan sammen med diettplan. Planen kan være å løpe et par agner i uken, eller faktisk bare en lan gåtur som også er populært i begynnelsen, men etter hvert vil du mest sannsynlig finne ut av hva du har tid, og hva du ellers trives med av trening.

Uansett hva, så er det viktig å følge planene. Hopper du over en dag så ignorer dette og fortsett som vanlig. Du kan også flytte dager som du ønsker, men dette kan gjøre noe med progresjonene, og hvor ut\mattet du blir, noe du skal være oppmerksom på.

Riktig kosthold er viktig

Skal du eksempelvis gå ned i vekt, er det viktig å ha kontroll over hva du putter i deg, og hva du faktisk forbrenner, fordi disse henger sammen (om vekttap er målet). Skal du drive med hard styrketrening, er det en helt annen plan du trenger.

Kosthold er kanskje den aller viktigste faktoren for å lykkes – kombinert med jevnlig trening over tid. Det er ikke til å stikke under en stol, at det er vekten mange sliter med når de starter, og da er det viktig å tenke over hva du faktisk putter i deg. Mye av den ferdigmaten du finner i butikken inneholder eksempelvis mye karbohydrater og kalorier, som igjen omdannes til fett.

Kostholdstilskudd – øk potensialet

Med kostholdstilskudd, som proteiner, kan du øke potensialet ditt, når du eventuelt stagnerer. Mange vil se en stabil og rask vektreduksjon, samtidig som muskelmassen øker. Etter hvert vil det bli vanskeligere å se like rask progresjon, noe proteintilskudd kan hjelpe med. For mange er slikt tilskudd unødvendig, og også kontraproduktivt, men for andre er det et viktig tilskudd i hverdagen.

Nok proteiner er uansett viktig, og du kan ikke få for mye proteiner. Et eventuelt overskudd av proteiner vil kroppen kvitte seg med i en helt naturlig prosess og vil ikke påvirke resultatet på treningen din. Mangel på proteiner derimot vil gjøre du ikke ser den progresjonen du kanskje forventer.

Sett realistiske mål

Sett deg realistiske mål, enten det er styrke eller vekttap som er målet. Mye av motivasjonen du vil oppleve kommer av at du når delmål. Lag heller nye mål etter hvert som du ser de endringene du ønsker å oppnå.

Press deg heller ikke for hardt i begynnelsen, fordi det kan føre til skader og ubehag, som også vil innvirke på motivasjonen i negativ forstand.

Trening er fantastisk når det blir en del av livsstilen din. Du skal bare komme over kneika i begynnelsen, så komme motivasjonen av seg selv.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer