Fire treningstips for økte prestasjoner

Slik øker du prestasjonen på trening

Norge har sett en enorm økning i nummer av mennesker som anses som tjukke av det medisinske fellesskapet. Faktisk er det mange som kaller det en fedme-epidemi. Men skal man unngå å bli tjukk, så må man trene. Og da trenger man treningstips som gjør at du ikke begynner å trene feil, men faktisk at du klarer å vise progresjon hele veien fordi du trener riktig – og spiser riktig, ikke minst.

Vi anbefaler ikke bare å kjøpe proteinpulver og helle det i seg (til tross for at vi som står bak denne

Oats & Whey. Foto: Gymgrossisten
Oats & Whey. Foto: Gymgrossisten

nettsiden selvfølgelig ser på det som et stort pluss om man blander kosttilskudd inn i kosten), men vi har også en hel del andre tips som vil hjelpe deg med å komme deg skikkelig i form.

Selvfølgelig kan det samme sies om kostholdetbransjen. Det er så mange ulike dietter å gå rundt nå du kan plukke en en måned og i et års tid har fortsatt mer å velge mellom.

Fire nyttige treningstips

I tillegg til å skaffe proteinpulver har vi fire fine tips for deg som ønsker å gå opp i vekt.

#1: Drikk mer vann.

sea-water-1666318_960_720
Man trenger vann for å holde kroppen i gang. Bland gjerne litt billig proteinpulver i vannet for å få max ytelse når man trener.

Det er veldig mange nybegynnere som undervurderer viktigheten av vann når man trener. Personlig kan jeg rett og slett ikke holde en hel treningsøkt uten å minst drikke en hel vannflaske – og jeg vet med sikkerhet at det gjør at jeg løfter mer og får mer ut av hvert eneste løft i form av muskelmasse. Man blir rett og slett mye mer sliten dersom man ikke får i seg nok vann.

Vann er det soleklart viktigste stoffet et menneske skal ha i seg – med oksygen på en klar førsteplass. Det er helt essensielt å få i seg vann for at kroppen skal klare å oppta maksimalt av proteiner og gjøre deg sterkere.

#2: Spis oftere.

Jeg vedder på at du trodde jeg skulle si spis mindre. Det er sant at for å miste vekt må du spise mindre kalorier enn når du skal gå opp i vekt… men rett forbrenning avhenger også av hvor ofte man spiser.

Hvis du skal gå ned i vekt vil jeg anbefale små måltider gjennom hele dagen. Skal du gå opp i vekt vil jeg anbefale deg å spise store måltider gjennom hele dagen. Det kan veldig godt hende at man trenger et par proteinbarer underveis i treningsøkten. Det vil både hjelpe deg med å restituere kjappere etter endt trening, men også fungere som en energiboost underveis slik at man kan løfte mer.

Uansett hva du får i deg; det er viktig å hele tiden kunne få i deg næring.

#3: Beveg deg mer.

Uavhengig av din fysiske tilstand og mål med treningen er det viktig å bevege seg mye. Bruk trappen i stedet for heisen, parker litt lengre unna butikken, gå en tur rundt kvartalet i lunsjen, gå ut på byen og dans eller lek med barna dine.

Hvis du implementerer trening og bevegelse som en del av hverdagen, så kommer du til å få et mye bedre treningsutbytte når du driver med styrketrening. Mange nordmenn isolerer treningen til kunne å gjelde 2 x 60 minutter i uken på et treningsstudio, og det er en veldig uheldig ting å gjøre.

Gjør det moro. Husk at løping på tredemølle (kjedelig i lengden, ja) ikke er den eneste måten å forbrenne flere kalorier på.

#4: Kjøp noe nyttig kosttilskudd.

Vi vil selvfølgelig anbefale proteinpulver da det kan hjelpe deg for både å gå opp og ned i vekt. Men det finnes mange alternativer der ute, hvor jeg nærmest kan garantere deg at minst én av dem kan hjelpe deg på veien til en enklere treningshverdag.

Du skal rett og slett ikke undervurdere hvor mye kosthold og kosttilskudd har å si for at man klarer å nå de målene man har satt seg med treningen.

Og nei, det er ikke bare «bodybuildere» som bruker kosttilskudd nå til dags – det kan nemlig brukes av helt normale folk.

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Tips til å skru ned forbruket på strømmen

Tips til å skru ned forbruket på strømmen

Vi bruker strøm til det meste og dette plasserer oss på verdenstoppen når det gjelder forbruk av strøm per innbygger. Med dagens strømpriser er det smart å sette ned forbruket, for noen er det nødvendig å låne penger til å få regnskapet til å gå opp. Dette skyldes primært at vi i Norge stort sett …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer

Rimelige lån til treningsutstyr

Mange har på et eller annet tidspunkt tenkt tanken om å ta opp et forbrukslån. Et slikt lån kan hjelpe deg med å få utført prosjekter som du kanskje ønsker å få gjort noe med, men ikke har hatt pengene til, som eksempelvis treningsutstyr. Noen ganger kan kredittkort, som du kan lese mer på beste-kredittkort.no, …

Les mer

Forbrukslån til shopping

Forbrukslån til shopping gir deg penger til å kjøpe det du har lyst på. Det er ingen begrensinger på hva du kan bruke et forbrukslån på og du velger helt selv hva pengene går til. Er du shoppingglad kan du lånepenger til en skikkelig heisatur til utlandet med en god slump penger på konto. Finn …

Les mer