Inspirasjon til øvelser med kettlebells

Du kan finne mange redskaper og utstyr som kan brukes til treningen din. Spesielt innen styrketrening finnes det mange ulike vekter, som kan bidra til å gjøre treningen bedre og mer effektiv. Alt fra dumbbells og håndvekter til vektskiver og kettlebells. Og nettopp kettlebells har kommet svært i vinden de siste årene. De tar liten plass og du får trent mange muskelgrupper. Skal du ha mest mulig ut av treningen, så er det viktig at du bruker riktig teknikk. En ting er at det er viktig at du begynner lett, slik at du unngår belastningsskader (les mer om dette på Fysionett), noe annet er som nevnt teknikken. I mange øvelser skal du ha følgende grunnposisjon: Beina skal være lett adskilt og med litt over en hoftebredde i avstand. Samtidig skal du sørge for at kroppsvekten din er primært på hælen. Hold skuldrene lave og unngå å bøye i albuen. Hold ryggen rett og spenn magemusklene.

Vil du kjøpe kettlebells, så finner du billige kettlebells på gorillasports.no!

Inspirasjon til øvelser

Det finnes mange ulike øvelser som du kan gjøre med dine kettlebells. Vi har funnet frem til et par øvelser du kan teste og ellers er det mange muligheter for å finne andre øvelser på nettet. Det er viktig å huske på at repetisjoner er det viktigste for et godt resultat når du trener med kettlebells.

Derfor bør du prioritere mange repetisjoner av hver øvelse, holde en kort pause og så en ny runde. Da vil du fort se resultater.

Du er ikke helt ferdig med en øvelse før du er lei av å ha gjort den XXXX antall ganger. Husk på at det å repetere øvelsene er alfa & omega for å se fremgang over tid.

Utfall med enhånds korkskru

Stå i grunnposisjonen og ta et skritt fremover med det ene beinet. Hold en kettlebells i samme hånd som det beinet du har bakerst. Gå ned i kne slik at du har en vinkel på 90 grader og hold ryggen rett. Når du går ned i kne gjør du samtidig en korkskru. Gå opp igjen og bytt til det andre benet.

Pushup med korkskru og press

Her skal du bruke to kettlebells. Still dem slik at du kan holde dem i hånden, som når du skal begynne på en pushup. Gå ned og gjør en pushup og på vei opp hopper du opp slik at du sitter på huk med hele foten i bakken. Reis deg opp, gjør en dobbel korkskru og press dine kettlebells opp i luften slik at du ender med strake armer.

  • MM Sports
  • 1-3 dagers leveringstid
  • 15% rabatt for nye kunder
  • 7 dagers prisløfte

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne

Hvem trenger proteinpulver?

Spørsmålet er det mange som stiller seg når de først går i gang med å trene: ”hvem er det egentlig proteinpulver er laget for?”. Som personlig trener har jeg sikkert fått spørsmålet titusen ganger i løpet av karrieren. Når du vokser. En tenåring trenger mer protein for å komme seg gjennom treningsøktene fordi kroppen vokser …

Les merHvem trenger proteinpulver?