Tidligere tynn mann: Slik gikk jeg opp i vekt

PS! Dette er et gjesteinnlegg fra en av våre gode kamerater som har gått fra å være en tynn mann i starten av 20-årene til å virkelig bli stor.

Jeg startet min treningskarriere rimelig tidlig da jeg gikk på videregående. Første året på videregående dro vi til treningsstudioet, gjorde de øvelsene vi alltid gjorde og dro hjem igjen – uten å tenke på hva vi egentlig ville med treningen. Halvparten av treningskompisene snakket om å bli sterkere mens den andre delen snakket om å bli store.

Kylling er en god proteinkilde. Foto: U.S. Department of Agriculture

Du kjenner deg kanskje igjen?

Vel, jeg skjønte egentlig ganske kjapt at jeg måtte bryte mønsteret. Etter å ha gått gjennom titalls artikler om trening, proteinpulver, kosthold m.m. forsto jeg at vi nok hadde vært på feil spor.

Så jeg tok noen valg som skulle vise seg å revolusjonere treningen min ganske betydelig.

Det meste som står på internettet er bare tull, bare sånn at det er sagt. Folk som sier ”spis mer!”, ”aldri gå sulten!” og den type ting har neppe ordentlig slitt med underspising da de ikke kjenner seg igjen i problemet – og dermed ikke kan gi praktiske og konkrete råd som fungerer i virkeligheten.

Fire konkrete tips til å gå opp i vekt

Først og fremst kan jeg si at det finnes to type mennesker når det kommer til å legge på seg muskelmasse; de som lett legger på seg og de som har vanskeligheter med det. Jeg er åpenbart i siste kategori.

Og det er etter all sannsynlighet du også – i og med at du leser denne posten.

Her er hva du kan gjøre helt konkret for å sikre at du får i deg nok mat til å gå opp i vekt når du trener.

#1: Doble alt du spiser


Alt du får i deg per dags dato skal dobles. Alt sammen. Hvis du spiser et kyllingbryst per måltid, så skal du i fremtiden få i deg to stykker. Hvis du spiser to brødskiver til frokost, så skal dette bli fire. Om du kun tar proteinshake til kveldsmat, så skal du også få det i deg når du står opp.

Alt sammen – dobbel opp.

Du er etter all sannsynlighet bare noen få måltider unna å få den oppmerksomheten fra damene som du ønsker, så dette er et svært godt tips. Skriv også ned hva du spiser en hel uke, for så å doble det neste uke. Jeg kan garantere at du kommer til å merke stor forandring.

Hvis du er bekymret for økonomien, så kan du gjøre smarte valg i forhold til hva slags proteinfylte matvarer du kjøper inn. Tunfisk er for eksempel mye billigere per kilo enn kylling.

#2: Bygg livet ditt rundt matinntak

Ja, du er klar over at du må spise hver tredje time når du er i våken tilstand, men hvor godt følger du egentlig denne planen?

Et måte jeg kom inn i en god rytme var å sette på alarmklokke hver tredje time for å minne meg på at jeg trengte å innta noe mat. Og husk at du gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å slå av alarmklokken og tenke ”jaja, jeg spiser straks!”. Den type latskap kommer du ingen vei med.

Etter at du har stått opp skal du ha spist ditt første måltid innen en halv time er gått da det er det viktigste måltidet du har hver dag (ja, en klisjé, men fortsatt sant). Frokosten din skal bestå av gode næringsstoffer og skal legge grunnlaget for hele dagen, så pass på at du får i deg et skikkelig måltid om morgenen.

Du kommer til å merke at du bruker mye mer tid på alt som omhandler mat etter at du har bestemt deg

Fit & Smart Protein. Foto: Gymgrossisten
Fit & Smart Protein. Foto: Gymgrossisten

for å virkelig gå opp i vekt. Innkjøp av mat, inntak av mat og research rundt mat vil nok drepe et par timer ekstra hver uke. Men det er absolutt verdt det når resultatene blir så gode som de blir.

#3: Spis store porsjoner

Dette tipset høres kanskje litt for generelt ut (noe jeg advarte mot tidlig i artikkelen), men det er det ikke. Loggfør alt du spiser, hvor mange gram du spiser og hvor mye proteiner/karbohydrater du får i deg til hvert måltid.

Større porsjoner gir naturlig nok mer næringsstoffer i kroppen. Dette hører naturligvis sammen med tips nummer 1 om å doble alt du spiser, men det kan egentlig ikke bli sagt ofte nok.

Spis stort og du vil bli stor!

#4: Drikk gainer eller proteinpulver mens du trener

Hvor vanskelig er det å ha med seg en proteinshake under treningsøkten? Ikke særlig vanskelig da du uansett er nødt til å få i deg væske når du trener.

Hvis du sliter med å gå opp i vekt vil du kunne dra i land noen hundre ekstra kalorier hver treningsdag ved å blande inn noen proteiner/karbohydrater i vannflasken.

Les også: Test av proteinpulver

Sjekk disse butikkene for å kjøpe billig proteinpulver:

 • Gymgrossisten
 • Ekstremtilbud
 • Stort produktsortiment
 • Rask levering
 • Lave priser
 • Proteinfabrikken
 • Stort utvalg
 • Eget proteinpulver
 • Fri frakt over 800 kroner
 • Varelager i Norge
 • MM Sports
 • 1-3 dagers leveringstid
 • 15% rabatt for nye kunder
 • 7 dagers prisløfte
 • Bodylab
 • Lave priser og god kvalitet
 • Fri frakt over kr 500
 • 2-4 dager levering
 • Extreme Fitness
 • Stort utvalg
 • Rask levering
 • Lang erfaring
 • Kost1
 • 1-3 dagers leveringstid
 • 50 000 fornøyde kunder
 • 365 dagers åpent kjøp

Du bør uansett ikke droppe den obligatoriske proteinshaken til kvelds, så lytt gjerne til kroppens signaler om hvor mye rent proteinpulver den faktisk klarer å oppta. Dette er rutiner du helt klart kommer til å lære deg selv da det å lytte til kroppens behov er utrolig viktig.

Så..hvordan gikk det med meg?


Nå er det nøyaktig fem år siden jeg begynte å trene ordentlig og må innrømme at jeg har tatt store steg. Da jeg begynte å trene veide jeg 70 kilo fordelt på mine 188 centimeter. Man kan trygt si at jeg var slank. Nå om dagen ligger jeg alltid mellom 85 og 90 kilo avhengig av om jeg bulker eller deffer.

Selvtilliten har gått dramatisk opp og jeg er mer fornøyd med livet nå enn jeg noensinne har vært. Det å gå fra å være tynn til å ha ordentlige muskler er noe jeg unner alle å få oppleve.

5 beste kosttilskudd for gode treningsresultater

Det er mange grunner til å bruke kosttilskudd for å oppnå gode treningsresultater. Du bør derfor bruke tid på å sette deg inn I hvilke kosttilskudd som passer for deg. Du kan også oppnå gode treningsresultater ved å spise riktig kosthold. Les mer om kosttilskudd her. Vi har derfor funnet frem til de fem beste …

Les mer

Hør på kroppen din – også når du trener hardt

Å trene handler faktisk om å bryte ned muskler, for å så bygge dem opp kraftigere og mer robuste. Det er i den forbindelse som protein spiller en helt kritisk rolle, og det er viktig å passe på at kroppen alltid har tilgang til rikelig med protein – fra et godt kosthold og tilskudd som …

Les mer

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Å trene og holde kroppen sunn og sterk har vært i fokus veldig lenge nå. trening er blitt veldig populær blant mange, og mange bruker faktisk gymmen som rekreasjonstid. Her får man fokusere på seg selv og ingen andre. Musikk i ørene og gjøre dine øvelser i egen tempo. Når man trener så er det …

Les mer

Nyttårsforsettet – den evige plagen

Nyttårsforsett trene

På tide å sette i gang med nyttårsforsettet som nok mange nordmenn har, nemlig å bli i bedre form igjen eller begynne å trene mer. Nå kan man heller ikke bruke pandemien som en unnskyldning  for å ikke å komme i gang lenger. Samfunnet har gradvis begynt å åpne seg opp, tross det fortsatt er …

Les mer

Bli mobil på bredbåndet!

mobilt bredbånd internett

Mobilt bredbånd er et begrep som refererer til en internettforbindelse levert over et mobilnettverk – de samme nettverkene som brukes av smarttelefonen din. Denne formen for tilkobling blir bare mer, og mer populær og teknologien rundt den blir stadig bedre. Du er kanskje allerede kjent med konseptet med mobilt bredbånd – det er de små …

Les mer

En hel verden på nett

En hel verden på nett

Være seg om du søker etter ting for å lære mer om trening, eller bare vil underholdes på hviledagen (for du passer vel på å hente deg inn) er det herlig å benytte seg av internett. Uansett hva det skulle være kan du finne ekspertsider for alle tenkelige saker og ting. Vi har alt skrevet …

Les mer

Fitness blogger for motivasjon og accountability

Treningsblogger

Å ha litt inspirasjon er ofte den beste måten å motivere deg selv mot treningsmålene dine. De fleste av de beste influencerne i treningsbransjen har en historie når det kommer til fitness, og kan gi eksempler på å flytte personlige grenser og oppnå det ingen trodde var mulig. Selv om du trener alene eller hjemme, …

Les mer

Slik fungerer musklene i kroppen din

slik fungerer musklene

Musklene i kroppen din er sammen trekkbare organer som sammen med skjelettet er med på å bestemme kroppens form, holdning og styrke. Men musklene beskytter også blodkar, nerver og innvoller, samtidig som de gjør det mulig for deg å bevege kroppen. Det å skape bevegelse er musklenes hovedoppgave. For å få til det må musklene …

Les mer

Slik virker proteiner på kroppen

Slik virker proteiner på kroppen

Kroppen din trenger proteiner for blant annet å danne muskler, bindevev, hud, hår, nerver, immunstoffer og hormoner. I tillegg er kroppene våre avhengig av proteiner for å kunne produsere energi. Den viktigste kilden til proteiner er kostholdet. Proteiner er på mange måter kroppens byggesteiner. Et vanlig sunt norsk kosthold vil gi deg de proteinene som …

Les mer

Styrketrening vil gi deg et bedre liv

styrketrening helsegevinst

Styrketrening er for alle, uansett kjønn og alder. Det å trene styrke vil uten unntak gjøre godt for kroppen din og gi deg et bedre og sunnere liv. Det er nemlig ikke bare for å få en muskuløs og velproporsjonert kropp folk trener styrke. Ved å styrke musklene ved hjelp av styrketrening, styrker du også …

Les mer