Tre Pre Workout-produkter (PWO) som gir best effekt under trening

”Pre workout”-kosttilskudd (PWO) kan gi deg et ekstra løft på treningssenteret, men det kan være lett å gå seg vill i jungelen av alle de forskjellige produktene. Vi anbefaler at du gjør det veldig enkelt og holder deg til de fire store hovedkategoriene som vi presenterer i denne artikkelen. Hvis du er nybegynner, så er det ingen grunn til å gjøre kostholdet eller inntak av kosttilskuddet mer avansert enn det trenger å være.

Leter du etter det lille ekstra som skal virkelig gjøre deg mer motivert til å dra på trening? Føler du deg noen ganger litt sliten når du trener og sitter igjen etter en treningsøkt med den følelsen om at du egentlig har litt mer å gi? Da er PWO et godt sted å starte. Problemet er, som tidligere nevnt, at det finnes så mange forskjellige leverandører som prøver å kapre intetanende kunder at veldig mange dessverre bruker penger på kosttilskudd som er helt verdiløse for dem.

Jeg har vært personlig trener i mer enn 10 år og vet hva som funker. Tro meg. Her er listen over de Pre Workout-produktene som gir best effekt.

1. Koffein


Hovedformål
: Energi

Optimal dose: 200-500 mg eller 1,8 til 2,7 mg pr kg kroppsvekt

Fordeler: Koffein har gjentatte ganger vist seg å være et effektivt hjelpemiddel til å yte mer når man trener – både når man driver med utholdenhetstrening (lange løp eller styrkeøvelser over en periode på mer enn 1,5 timer) eller ved intensivtrening som spurt og 100-meter. Koffein har vist seg gjennom flere studier å øke den mulige arbeidsmengden ved å redusere trøtthet selv om kroppen føler seg trøtt. Større arbeidsmengde = mer ”gains”!

Det er viktig å påpeke at kroppen er svært god til å tilpasse seg koffeinnivåer. Hvis du drikker mye kaffe til vanlig, så trenger du nok en betydelig mengde koffein for å komme deg opp på et nivå som hjelper deg under trening. Du er nødt til å kjøre en personlig ”test og feil”-undersøkelse for å se om koffein har noe særlig effekt på deg når du trener.

Og hvis du trener om kvelden, så bør du virkelig passe deg for å innta for mye koffein før (eller under) treningsøkten. Effekten av koffein er veldig variabel fra person til person og du vil nødig ha det særlig fint med å ligge våken til 03:30 fordi du hadde planer om å få en god treningsøkt klokken ni.

2. Beta-Alanine

Hovedformål: Økt muskulær utholdenhet

Optimal dose: 1,5-5 g

Beta-Alanine hjelper deg med å holde intensiteten oppe over lengre perioder. Det er et perfekt pre workout-produkt til de som ønsker å pumpe på noen ekstra repetisjoner og klemme den siste sitronen ut av treningsøkten.

Hvis du tar for mye beta-alanine, så vil du mest sannsynlig kjenne en kriblende følelse i kroppen. Men du skal ikke bekymre deg. Det du opplever kalles ”parestesi” og er helt normalt å oppleve når du inntar dette stoffet. Hvis du ikke føler at det er noe for deg, så kan du nedgradere til mindre porsjoner.

Du kan finne mange gode Beta-Alanin-produkter hos Gymgrossisten. Der finner du for øvrig også mange andre PWO-produkter.

PS! Det er ikke noe krise å ta dette stoffet litt tidligere på dagen så lenge du gjør det før treningsøkten starter. I motsetning til andre PWO-produkter, så er det ikke noe krav om å innta stoffet en viss periode før treningen starter. Innta gjerne beta-alanine klokken 12:00 og tren klokken 19:00 uten at det gjør noen forskjell.

3. Kreatin Monohydrat

Hovedformål: Eksplosiv styrke

Optimal dose: 5 g i pre-workout-fasen og opp til 20 g per dag

Kreatin er den ingrediensen som kommer til å hjelpe de fleste som driver med treningsøkter med få eksplosive repetisjoner. For å si det kort: dette stoffet trenger kroppen for å mette en kropp som har et behov for å produsere rask energi kjapt.

Kreatin er en fantastisk ingrediens. Jeg mener: jeg elsker dette. Det kommer nye studier på bruken av kreatin nærmest hver eneste uke og forskerne er ganske uenige i når man bør ta det – men jeg har i hvert fall hatt veldig gode resultater med å bruke det som et pre workout-produkt.

Les også: Vår Kreatin FAQ

Siste konkluderende ord..?

Jeg foreslår at du fokuserer på pre-workout ingrediensene i den rekkefølgen jeg har foreslått her. Hvis du kun skal prøve ett PWO-produkt, så vil jeg nok gå først for koffein og deretter se om det er noe for deg. Hvis du merker ingen/liten effekt, så går du for et beta-alanine-produkt.

Til slutt bør vi snakke om timing. De fleste PWO bør tas omtrent 30 minutter før treningen starter. Jeg pleier å drikke en shake når jeg enten kjører på vei til trening eller i det jeg gjør meg klar i garderoben.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer