Fire grunner til at trening hjelper din mentale helse

De lange timene på treningsstudioet og på kjøkkenet kan ganske enkelt måles gjennom å se hvordan kroppen din fysisk kommer i bedre form. Men det stopper ikke der. Trening har mange positive effekter på hjernen som ikke er like synlige, men absolutt (minst) like viktige.

Her skal jeg legge ved noen eksempler på selvopplevde ting som kan eksemplifisere hvordan treningen har hjulpet meg mentalt opp gjennom årene.

1. Treningen hjelper deg å komme tilbake fra en tragedie

For noen år siden døde en god kamerat av meg. Han hadde stor innflytelse på livet mitt og fikk en plutselig og brå død. Til tross for at jeg i likhet med våre felles venner sørget daglig og hadde en ganske tung periode, så fant jeg på en eller annen måte en befrielse i å dra på treningssenteret og koble litt ut.

Selve strukturen og disiplinen som kommer av trening er ganske unik og det får deg så definitivt til å ta tankene bort fra triste ting som skjer i hverdagen. Hvis jeg ikke hadde tatt meg noen løpeturer og klart å få tankene bort i den tunge perioden, så vet jeg ikke helt hvordan jeg hadde endt opp med å takle det.

2. Trening er stressdempende

Stopp og tenk på den siste gangen du trente knallhardt. Hadde du da tankene på neste deadline på jobb eller på om en regning snart skulle klare å bli betalt? Forhåpentligvis ikke. Mest sannsynlig var du konsentrert på akkurat den oppgaven du utførte: skyve, dra, flytte og gjøre deg ferdig med jobben.

Jeg har også begynt å trene før jobb for å kunne stresse ned og slappe mer av etter at jeg er ferdig. Det tok ikke lange tiden før jeg innså hvor mye det hjalp på humøret mitt at jeg hadde ferdiggjort en god økt før jeg begynte med arbeidsoppgavene.

Noen ganger er en treningsøkt rett og slett svaret på problemene dine.

3. Utvikling av krav og disiplin

Trening er helt magisk. Det er kun deg selv det går ut over hvis du ikke gidder å utføre arbeidsoppgavene dine, og det viser ikke annet enn god mental styrke hvis du har disiplin nok til å nå målene dine – og ditto dårlig styrke hvis du unngår å klare det.

Det du gjør på anbefaling fra andre har ikke like mye verdi som det du gjør på anbefaling fra deg selv.

Hvis du setter opp et treningsprogram du klarer å følge, så er det allerede en god start på et velstrukturert liv.

4. Fitness setter deg i kontakt med andre mennesker

Jeg har møtt noen av mine (nåværende) beste venner på treningsstudio. Riktignok jobber jeg som personlig trener og tilbringer mye av tiden min der inne, men hvis du også er omgitt av folk som har samme mål og interesse som deg, så vil de sosiale relasjonene etter hvert skapes naturlig. Det er slik mennesker fungerer.

Hvis du er litt ensom eller mye alene, så kan en tur på treningsstudio være svært god terapi.

Tren for bedre konsentrasjon

Konsentrasjon

Trening er viktig for kroppen vår. De fysiske fordelene er det ingenting å si på, og vi holder en stabil vekt, legger på oss muskler, og forbedrer hjertets helse blant annet. Men det er fort gjort i alle disse fysiske godene å glemme bort de mentale fordelene. Det er nemlig slik at også hjernen får …

Les merTren for bedre konsentrasjon

Proteinpulver til trening

øk potensialet med proteinpulver

Proteinpulver er en viktig del av treningen hvis du virkelig vil utnytte potensialet ditt. Proteiner er kroppens byggestein, som det så fint heter, og det er fordi proteiner er noe kroppen bruker til mange viktige funksjoner i kroppen, deriblant å bygge muskler. Når du trener vil muskelfibrene slites fra hverandre, og det er når disse …

Les merProteinpulver til trening

Bruk treningspausene fornuftig

Sparegris

Det er mange måter man kan bruke treningspausene fornuftige på. Alle som trener hardt, vet hvor viktig det er med restitusjon og det er ikke her du skal slurve. Men trenger du å skru på YouTube hver gang? Finnes det andre, mer konstruktive ting som kanskje kan få deg hekta? Det kan du lese mer …

Les merBruk treningspausene fornuftig

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne