Beste hjemmetreningsprodukter for styrke og cardio

Med badedraktsesongen rett rundt hjørnet er det på tide å gjøre alvor ut av truslene om å komme i god form. Du føler kanskje at treningssentrene er en kilde til en tynnere lommebok og mer enn en forpliktelse enn gøy og moro – og da blir hele opplegget fysisk utmattende. Jeg vet hvordan det er da jeg har selv følt på det.

Med nok viljestyrke og besluttsomhet kan man riktignok gjøre mye hjemme. Selv om jeg er personlig trener og tilbringer mange timer på et treningssenter hver dag, så skal jeg være den første til å innrømme at jeg også har en god del hjemmetreningsprodukter som jeg bruker flittig. I denne artikkelen har jeg valgt en del produkter som du kan bruke hjemme og som vil hjelpe deg med henholdsvis det å få bedre kondisjon (cardiotrening) og det å øke i vekt/styrke (styrketrening).

Jeg begynner med å presentere noen maskiner som er effektive for bedre kondisjon.

Cardiotrening

Du har helt sikkert hørt om mange av disse produktene før, men aldri tenkt over hvor nyttige de faktisk kan være.

En boksesekk

Hvis du setter av litt tid til å forske på hvilke teknikker som er best til å slå en boksesekk, så kan du faktisk få en full body cardioøkt ut av det. Det er faktisk ikke noen mennesker som innser hvor god trening boksing er før de har begynt med det. Du har kanskje sett at thaibokserne er noen av verdens best trente mennesker?

Det er en grunn til det.

En boksesekk trenger ikke bare være en kilde til god cardiotrening hjemme, men fungerer også til å få ut en del frustrasjon man skulle sitte inne med.

En romaskin

Romaskiner kan bidra til å forbedre din kondisjon på en rekke måter; de kan bygge opp musklene, styrker hjertefunksjonen og forbedre din utholdenhet. Det er en flott måte å forbrenne kalorier på, så hvis hovedmål er vekttap bør du absolutt vurdere å anskaffe en romaskin og inkludere den som en del av hverdagsrutinen.

Jeg pleier alltid å velge romaskinen foran tredemøllen når jeg varmer opp før en god økt, men dette har naturligvis bare med smak og behag å gjøre.

Ergometersykkel

Ergometersykkel er nok det aller vanligste hjemmetreningsproduktet blant nordmenn. Alle tror at ting skal løse seg hvis de får en sykkel. Vel, slik fungerer det ikke. Min erfaring er egentlig at ergometersykler blir i stor grad bare stående og fungere som kunst fremfor som treningsapparat.

Det er utrolig vanskelig å motivere seg til å trene sykling innendørs, noe du absolutt bør tenke på før du kjøper deg en slik vare. Jeg ville i hvert fall ikke brukt min noe særlig hvis jeg gikk til innkjøp av den.

Når det er sagt, så er ergometersykkel egentlig et veldig godt redskap for å bedre kondisjonen. Sykling er med på å gjør hele kroppen bedre og skape større leggmuskulatur.

Tredemølle

Det kan noen ganger være deilig å løpe innendørs i stedet for å gå ut i den norske kulden hvor is, sludd og regn plasker mot ansiktet ditt så fort du har forlatt dørstokken.

Tredemøller er riktignok en av de dyrere hjemmetreningsproduktene man kan kjøpe, men like fullt en av de mer effektive dersom man ønsker å bedre kondisjonen sin. Ingenting fungerer så godt som en ordentlig god intervalløkt.

Styrketrening i hjemmet

Det er også en del produkter som kan kjøpes for å øke muskulaturen din hjemme. Når man snakker om hjemmetreningsprodukter som skal erstatte det å gå til treningssenteret, så er det viktig at man har muligheten til å få god nok variert trening – altså at produktene kan tilby trening i flere muskelgrupper.

Det kan disse.

Vektmanualer (Dumbbells)


Noe av det første jeg skaffet meg da jeg fylte 16 år var et vektsett hjemme. Jeg kjøpte en lang stang og to vanlige ”små” vekter som jeg kunne leke med på kveldstid.

Manualene er svært allsidige, har justerbare vektskiver og er veldig enkle å bruke. Det finnes en million måter å bruke dem på – du trenger bare en kjapp tur på Google for å finne ut hvor mange muskelgrupper som faktisk kan trenes ved hjelp av vektmanualer.

Vekter er nok det ”sikreste” kjøpet å gjøre hvis du kun er ute etter å kjøpe ett produkt til å trene hjemme.

Benk


Hvis du ønsker å få en full treningsøkt med frivekter, er det nyttig å ha en benk som lar deg bytte posisjoner mens du holder riktig form.

Medisinball

Hvis du er av typen som ønsker å ta mye knebøy og situps, så er det god å bruke en medisinball. Selv kjøpte jeg en for et par år siden og bruker den rimelig kontinuerlig.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer