Beste hjemmetreningsprodukter for styrke og cardio

Med badedraktsesongen rett rundt hjørnet er det på tide å gjøre alvor ut av truslene om å komme i god form. Du føler kanskje at treningssentrene er en kilde til en tynnere lommebok og mer enn en forpliktelse enn gøy og moro – og da blir hele opplegget fysisk utmattende. Jeg vet hvordan det er da jeg har selv følt på det.

Med nok viljestyrke og besluttsomhet kan man riktignok gjøre mye hjemme. Selv om jeg er personlig trener og tilbringer mange timer på et treningssenter hver dag, så skal jeg være den første til å innrømme at jeg også har en god del hjemmetreningsprodukter som jeg bruker flittig. I denne artikkelen har jeg valgt en del produkter som du kan bruke hjemme og som vil hjelpe deg med henholdsvis det å få bedre kondisjon (cardiotrening) og det å øke i vekt/styrke (styrketrening).

Jeg begynner med å presentere noen maskiner som er effektive for bedre kondisjon.

Cardiotrening

Du har helt sikkert hørt om mange av disse produktene før, men aldri tenkt over hvor nyttige de faktisk kan være.

En boksesekk

Hvis du setter av litt tid til å forske på hvilke teknikker som er best til å slå en boksesekk, så kan du faktisk få en full body cardioøkt ut av det. Det er faktisk ikke noen mennesker som innser hvor god trening boksing er før de har begynt med det. Du har kanskje sett at thaibokserne er noen av verdens best trente mennesker?

Det er en grunn til det.

En boksesekk trenger ikke bare være en kilde til god cardiotrening hjemme, men fungerer også til å få ut en del frustrasjon man skulle sitte inne med.

En romaskin

Romaskiner kan bidra til å forbedre din kondisjon på en rekke måter; de kan bygge opp musklene, styrker hjertefunksjonen og forbedre din utholdenhet. Det er en flott måte å forbrenne kalorier på, så hvis hovedmål er vekttap bør du absolutt vurdere å anskaffe en romaskin og inkludere den som en del av hverdagsrutinen.

Jeg pleier alltid å velge romaskinen foran tredemøllen når jeg varmer opp før en god økt, men dette har naturligvis bare med smak og behag å gjøre.

Ergometersykkel

Ergometersykkel er nok det aller vanligste hjemmetreningsproduktet blant nordmenn. Alle tror at ting skal løse seg hvis de får en sykkel. Vel, slik fungerer det ikke. Min erfaring er egentlig at ergometersykler blir i stor grad bare stående og fungere som kunst fremfor som treningsapparat.

Det er utrolig vanskelig å motivere seg til å trene sykling innendørs, noe du absolutt bør tenke på før du kjøper deg en slik vare. Jeg ville i hvert fall ikke brukt min noe særlig hvis jeg gikk til innkjøp av den.

Når det er sagt, så er ergometersykkel egentlig et veldig godt redskap for å bedre kondisjonen. Sykling er med på å gjør hele kroppen bedre og skape større leggmuskulatur.

Tredemølle

Det kan noen ganger være deilig å løpe innendørs i stedet for å gå ut i den norske kulden hvor is, sludd og regn plasker mot ansiktet ditt så fort du har forlatt dørstokken.

Tredemøller er riktignok en av de dyrere hjemmetreningsproduktene man kan kjøpe, men like fullt en av de mer effektive dersom man ønsker å bedre kondisjonen sin. Ingenting fungerer så godt som en ordentlig god intervalløkt.

Styrketrening i hjemmet

Det er også en del produkter som kan kjøpes for å øke muskulaturen din hjemme. Når man snakker om hjemmetreningsprodukter som skal erstatte det å gå til treningssenteret, så er det viktig at man har muligheten til å få god nok variert trening – altså at produktene kan tilby trening i flere muskelgrupper.

Det kan disse.

Vektmanualer (Dumbbells)


Noe av det første jeg skaffet meg da jeg fylte 16 år var et vektsett hjemme. Jeg kjøpte en lang stang og to vanlige ”små” vekter som jeg kunne leke med på kveldstid.

Manualene er svært allsidige, har justerbare vektskiver og er veldig enkle å bruke. Det finnes en million måter å bruke dem på – du trenger bare en kjapp tur på Google for å finne ut hvor mange muskelgrupper som faktisk kan trenes ved hjelp av vektmanualer.

Vekter er nok det ”sikreste” kjøpet å gjøre hvis du kun er ute etter å kjøpe ett produkt til å trene hjemme.

Benk


Hvis du ønsker å få en full treningsøkt med frivekter, er det nyttig å ha en benk som lar deg bytte posisjoner mens du holder riktig form.

Medisinball

Hvis du er av typen som ønsker å ta mye knebøy og situps, så er det god å bruke en medisinball. Selv kjøpte jeg en for et par år siden og bruker den rimelig kontinuerlig.

Tren for bedre konsentrasjon

Konsentrasjon

Trening er viktig for kroppen vår. De fysiske fordelene er det ingenting å si på, og vi holder en stabil vekt, legger på oss muskler, og forbedrer hjertets helse blant annet. Men det er fort gjort i alle disse fysiske godene å glemme bort de mentale fordelene. Det er nemlig slik at også hjernen får …

Les merTren for bedre konsentrasjon

Proteinpulver til trening

øk potensialet med proteinpulver

Proteinpulver er en viktig del av treningen hvis du virkelig vil utnytte potensialet ditt. Proteiner er kroppens byggestein, som det så fint heter, og det er fordi proteiner er noe kroppen bruker til mange viktige funksjoner i kroppen, deriblant å bygge muskler. Når du trener vil muskelfibrene slites fra hverandre, og det er når disse …

Les merProteinpulver til trening

Bruk treningspausene fornuftig

Sparegris

Det er mange måter man kan bruke treningspausene fornuftige på. Alle som trener hardt, vet hvor viktig det er med restitusjon og det er ikke her du skal slurve. Men trenger du å skru på YouTube hver gang? Finnes det andre, mer konstruktive ting som kanskje kan få deg hekta? Det kan du lese mer …

Les merBruk treningspausene fornuftig

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne