Beste hjemmetreningsprodukter for styrke og cardio

Med badedraktsesongen rett rundt hjørnet er det på tide å gjøre alvor ut av truslene om å komme i god form. Du føler kanskje at treningssentrene er en kilde til en tynnere lommebok og mer enn en forpliktelse enn gøy og moro – og da blir hele opplegget fysisk utmattende. Jeg vet hvordan det er da jeg har selv følt på det.

Med nok viljestyrke og besluttsomhet kan man riktignok gjøre mye hjemme. Selv om jeg er personlig trener og tilbringer mange timer på et treningssenter hver dag, så skal jeg være den første til å innrømme at jeg også har en god del hjemmetreningsprodukter som jeg bruker flittig. I denne artikkelen har jeg valgt en del produkter som du kan bruke hjemme og som vil hjelpe deg med henholdsvis det å få bedre kondisjon (cardiotrening) og det å øke i vekt/styrke (styrketrening).

Jeg begynner med å presentere noen maskiner som er effektive for bedre kondisjon.

Cardiotrening

Du har helt sikkert hørt om mange av disse produktene før, men aldri tenkt over hvor nyttige de faktisk kan være.

En boksesekk

Hvis du setter av litt tid til å forske på hvilke teknikker som er best til å slå en boksesekk, så kan du faktisk få en full body cardioøkt ut av det. Det er faktisk ikke noen mennesker som innser hvor god trening boksing er før de har begynt med det. Du har kanskje sett at thaibokserne er noen av verdens best trente mennesker?

Det er en grunn til det.

En boksesekk trenger ikke bare være en kilde til god cardiotrening hjemme, men fungerer også til å få ut en del frustrasjon man skulle sitte inne med.

En romaskin

Romaskiner kan bidra til å forbedre din kondisjon på en rekke måter; de kan bygge opp musklene, styrker hjertefunksjonen og forbedre din utholdenhet. Det er en flott måte å forbrenne kalorier på, så hvis hovedmål er vekttap bør du absolutt vurdere å anskaffe en romaskin og inkludere den som en del av hverdagsrutinen.

Jeg pleier alltid å velge romaskinen foran tredemøllen når jeg varmer opp før en god økt, men dette har naturligvis bare med smak og behag å gjøre.

Ergometersykkel

Ergometersykkel er nok det aller vanligste hjemmetreningsproduktet blant nordmenn. Alle tror at ting skal løse seg hvis de får en sykkel. Vel, slik fungerer det ikke. Min erfaring er egentlig at ergometersykler blir i stor grad bare stående og fungere som kunst fremfor som treningsapparat.

Det er utrolig vanskelig å motivere seg til å trene sykling innendørs, noe du absolutt bør tenke på før du kjøper deg en slik vare. Jeg ville i hvert fall ikke brukt min noe særlig hvis jeg gikk til innkjøp av den.

Når det er sagt, så er ergometersykkel egentlig et veldig godt redskap for å bedre kondisjonen. Sykling er med på å gjør hele kroppen bedre og skape større leggmuskulatur.

Tredemølle

Det kan noen ganger være deilig å løpe innendørs i stedet for å gå ut i den norske kulden hvor is, sludd og regn plasker mot ansiktet ditt så fort du har forlatt dørstokken.

Tredemøller er riktignok en av de dyrere hjemmetreningsproduktene man kan kjøpe, men like fullt en av de mer effektive dersom man ønsker å bedre kondisjonen sin. Ingenting fungerer så godt som en ordentlig god intervalløkt.

Styrketrening i hjemmet

Det er også en del produkter som kan kjøpes for å øke muskulaturen din hjemme. Når man snakker om hjemmetreningsprodukter som skal erstatte det å gå til treningssenteret, så er det viktig at man har muligheten til å få god nok variert trening – altså at produktene kan tilby trening i flere muskelgrupper.

Det kan disse.

Vektmanualer (Dumbbells)


Noe av det første jeg skaffet meg da jeg fylte 16 år var et vektsett hjemme. Jeg kjøpte en lang stang og to vanlige ”små” vekter som jeg kunne leke med på kveldstid.

Manualene er svært allsidige, har justerbare vektskiver og er veldig enkle å bruke. Det finnes en million måter å bruke dem på – du trenger bare en kjapp tur på Google for å finne ut hvor mange muskelgrupper som faktisk kan trenes ved hjelp av vektmanualer.

Vekter er nok det ”sikreste” kjøpet å gjøre hvis du kun er ute etter å kjøpe ett produkt til å trene hjemme.

Benk


Hvis du ønsker å få en full treningsøkt med frivekter, er det nyttig å ha en benk som lar deg bytte posisjoner mens du holder riktig form.

Medisinball

Hvis du er av typen som ønsker å ta mye knebøy og situps, så er det god å bruke en medisinball. Selv kjøpte jeg en for et par år siden og bruker den rimelig kontinuerlig.

5 beste kosttilskudd for gode treningsresultater

Det er mange grunner til å bruke kosttilskudd for å oppnå gode treningsresultater. Du bør derfor bruke tid på å sette deg inn I hvilke kosttilskudd som passer for deg. Du kan også oppnå gode treningsresultater ved å spise riktig kosthold. Les mer om kosttilskudd her. Vi har derfor funnet frem til de fem beste …

Les mer

Hør på kroppen din – også når du trener hardt

Å trene handler faktisk om å bryte ned muskler, for å så bygge dem opp kraftigere og mer robuste. Det er i den forbindelse som protein spiller en helt kritisk rolle, og det er viktig å passe på at kroppen alltid har tilgang til rikelig med protein – fra et godt kosthold og tilskudd som …

Les mer

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Å trene og holde kroppen sunn og sterk har vært i fokus veldig lenge nå. trening er blitt veldig populær blant mange, og mange bruker faktisk gymmen som rekreasjonstid. Her får man fokusere på seg selv og ingen andre. Musikk i ørene og gjøre dine øvelser i egen tempo. Når man trener så er det …

Les mer

Nyttårsforsettet – den evige plagen

Nyttårsforsett trene

På tide å sette i gang med nyttårsforsettet som nok mange nordmenn har, nemlig å bli i bedre form igjen eller begynne å trene mer. Nå kan man heller ikke bruke pandemien som en unnskyldning  for å ikke å komme i gang lenger. Samfunnet har gradvis begynt å åpne seg opp, tross det fortsatt er …

Les mer

Bli mobil på bredbåndet!

mobilt bredbånd internett

Mobilt bredbånd er et begrep som refererer til en internettforbindelse levert over et mobilnettverk – de samme nettverkene som brukes av smarttelefonen din. Denne formen for tilkobling blir bare mer, og mer populær og teknologien rundt den blir stadig bedre. Du er kanskje allerede kjent med konseptet med mobilt bredbånd – det er de små …

Les mer

En hel verden på nett

En hel verden på nett

Være seg om du søker etter ting for å lære mer om trening, eller bare vil underholdes på hviledagen (for du passer vel på å hente deg inn) er det herlig å benytte seg av internett. Uansett hva det skulle være kan du finne ekspertsider for alle tenkelige saker og ting. Vi har alt skrevet …

Les mer

Fitness blogger for motivasjon og accountability

Treningsblogger

Å ha litt inspirasjon er ofte den beste måten å motivere deg selv mot treningsmålene dine. De fleste av de beste influencerne i treningsbransjen har en historie når det kommer til fitness, og kan gi eksempler på å flytte personlige grenser og oppnå det ingen trodde var mulig. Selv om du trener alene eller hjemme, …

Les mer

Slik fungerer musklene i kroppen din

slik fungerer musklene

Musklene i kroppen din er sammen trekkbare organer som sammen med skjelettet er med på å bestemme kroppens form, holdning og styrke. Men musklene beskytter også blodkar, nerver og innvoller, samtidig som de gjør det mulig for deg å bevege kroppen. Det å skape bevegelse er musklenes hovedoppgave. For å få til det må musklene …

Les mer

Slik virker proteiner på kroppen

Slik virker proteiner på kroppen

Kroppen din trenger proteiner for blant annet å danne muskler, bindevev, hud, hår, nerver, immunstoffer og hormoner. I tillegg er kroppene våre avhengig av proteiner for å kunne produsere energi. Den viktigste kilden til proteiner er kostholdet. Proteiner er på mange måter kroppens byggesteiner. Et vanlig sunt norsk kosthold vil gi deg de proteinene som …

Les mer

Styrketrening vil gi deg et bedre liv

styrketrening helsegevinst

Styrketrening er for alle, uansett kjønn og alder. Det å trene styrke vil uten unntak gjøre godt for kroppen din og gi deg et bedre og sunnere liv. Det er nemlig ikke bare for å få en muskuløs og velproporsjonert kropp folk trener styrke. Ved å styrke musklene ved hjelp av styrketrening, styrker du også …

Les mer