30 uskrevne regler du bør følge på treningsstudioet

Før du melder deg inn på treningsstudioet for å pumpe litt jern, så er det noen uskrevne regler du blir nødt til å bli kjent med. Tro meg: du kommer til å være uhyre glad for at du leser denne artikkelen før du begynner å trene. Uansett hvor mye sunn fornuft du føler at du har, så kommer du til å gjøre én eller annen feil.

1. Pakk sammen etter at du har brukt noen manualer eller benken. Du lar ikke 120 kilo ligge igjen på benken i håp om at noen andre skal rydde bort platene for deg. Sånn fungerer det ikke.

2. Utfør en lukttest før du går inn i gymmen. Ingen ønsker å lukte på dine illeluktende armhuler eller den tørkede svetten fra gårsdagens trening. Du visste kanskje ikke hvor ekkelt gammel svette kan lukte før du begynte å trene, men det er faktisk noe av det verste som finnes.

3. Tørk svetten av maskinene du bruker. Ingen ønsker å trene på de benkene du har svettet ned.

4. Hold avstand. Det finnes ikke noe mer irriterende enn folk som skal stå oppi andre mens de trener bare fordi de ikke synes at det er irriterende selv. Jeg tror helt seriøst mange har misforstått begrepet ”treningspartner”.

5. Ikke bruk et belte rundt magen på hver øvelse du gjør. Selv om du har sett noen bodybuildere brukte et slikt belte på TV, så betyr ikke det at du selv skal stå med to 10 kilos vekter og trene biceps iført noe liknende. Nei, nei, nei.

6. Det er ingen grunn til å brøle eller stønne ut over hele treningssenteret. ”Less is more” når det kommer til gryntelyder.

7. Menn: slutt å stirr ned de kvinnelige treningsdamene i tights. Det er så pinlig. Vis litt respekt og tenk med riktig hode.

8. Ikke løp over til hver eneste dame som utfører benkpress og spør om hun vil ha hjelp. Enten klarer hun seg selv eller så kommer hun til å spørre om hjelp på et eller annet tidspunkt.

9. Aldri begynn å ta vekter på en vektstang med mindre du er 100% sikker på at ingen bruker den. Det er lov for folk å ta noen pauser.

10. Aldri begynn å flytt en benk med mindre du er 101 % sikker på at ingen bruker den.

11. Det å begynne å røre på andres treningsbag eller håndkle er ikke lov. Spør før du gjør noe.

12. Ikke gi uønskede råd. Jeg husker at det var en utrolig slitsom kar som trente på samme treningsstudio som meg da jeg var ung og jypling, men jeg håpet intenst på at han aldri var tilstede da jeg trente. Grunnen var at han rett og slett ikke klarte å holde kjeft og skulle absolutt, i verste bedreviter-stil, gi råd til alt og alle som bevegde seg innenfor gymmens fire vegger. SLUTT MED DET!

13. Ikke stå rett bak noen som løfter mens de ser seg inn i speilet. Det kan være skummelt.

14. Ikke stå og skryt over hvor mye du har løftet. Snakk med musklene – ikke med munnen.

15. Hvis du lurer på hvordan du bruker et apparat: spør noen. Jeg har sett noen folk bedrive feiltrening i et helt år uten at noen har stoppet dem. Da er det best at man går til noen erfarne og spør hvordan man skal utføre øvelsene.

16. Sirkeltrening driver man med i gymtimene på skolen – ikke på treningsstudioet.

17. Ikke sitt formålsløst på en maskin du ikke bruker. Noen venter kanskje på at du skal bli ferdig uten at de har baller til å spørre deg.

18. Ingen hoppetau eller liknende i trafikkerte områder. Tenk litt på hvor og hvordan folk beveger seg på et treningsstudio og ta hensyn til det.

19. Aldri, under noen omstendigheter, prøv å snakke med et annet gymmedlem som har på seg hodetelefoner. De vil ikke høre deg, og du vil ende opp med å se dum ut.

20. Du har aldri lov til å snakke med noen som er rett i midten av et sett. Aldri. Det betyr aldri.

21. Det er ikke noe vits i å gå til de store gutta på gymmen og spørre hva slags kosttilskudd de bruker. Etter all sannsynlighet er det ikke det samme som du trenger uansett – spesielt ikke hvis du trenger å stille et slikt spørsmål.

22. Ikke promp. Gjør det i garderoben.

23. Du har ikke lov til å snakke med andre gymmedlemmer mens du er naken i garderoben.

24. Ikke send tekstmeldinger mens du opptar gymutstyr eller apparater. Du kan skifte sang hvis du hører på Spotify, men gjør det kjapt.

25. Ikke bry fremmede. Folk er på treningsstudio for å trene, ikke for å lytte til dine tilfeldige historier. Hold samtaler med fremmede korte. Hvis de ønsker å snakke med deg, vil de fortelle deg det.

26. Ingen spytting er tillatt i vannfontenene.

27. Ikke kast vekten ned i bakken i håp om å se mer ”macho” ut. Det ser dumt ut og kan potensielt ødelegge både vekt og gulv. Slutt med det. Hvis du klarte den siste repetisjonen, så klarer du også å legge vektene rolig ned på gulvet eller tilbake der de skal stå.

28. Hvis du er en røyker bør du sørge for at du ikke lukter som et askebeger når du går inn i treningsstudioet.

29. Ingen selfies.

30. Kle på deg ordentlige klær. Alt fungerer så lenge det ikke er så vulgært.

Tren for bedre konsentrasjon

Konsentrasjon

Trening er viktig for kroppen vår. De fysiske fordelene er det ingenting å si på, og vi holder en stabil vekt, legger på oss muskler, og forbedrer hjertets helse blant annet. Men det er fort gjort i alle disse fysiske godene å glemme bort de mentale fordelene. Det er nemlig slik at også hjernen får …

Les merTren for bedre konsentrasjon

Proteinpulver til trening

øk potensialet med proteinpulver

Proteinpulver er en viktig del av treningen hvis du virkelig vil utnytte potensialet ditt. Proteiner er kroppens byggestein, som det så fint heter, og det er fordi proteiner er noe kroppen bruker til mange viktige funksjoner i kroppen, deriblant å bygge muskler. Når du trener vil muskelfibrene slites fra hverandre, og det er når disse …

Les merProteinpulver til trening

Bruk treningspausene fornuftig

Sparegris

Det er mange måter man kan bruke treningspausene fornuftige på. Alle som trener hardt, vet hvor viktig det er med restitusjon og det er ikke her du skal slurve. Men trenger du å skru på YouTube hver gang? Finnes det andre, mer konstruktive ting som kanskje kan få deg hekta? Det kan du lese mer …

Les merBruk treningspausene fornuftig

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne