30 uskrevne regler du bør følge på treningsstudioet

Før du melder deg inn på treningsstudioet for å pumpe litt jern, så er det noen uskrevne regler du blir nødt til å bli kjent med. Tro meg: du kommer til å være uhyre glad for at du leser denne artikkelen før du begynner å trene. Uansett hvor mye sunn fornuft du føler at du har, så kommer du til å gjøre én eller annen feil.

1. Pakk sammen etter at du har brukt noen manualer eller benken. Du lar ikke 120 kilo ligge igjen på benken i håp om at noen andre skal rydde bort platene for deg. Sånn fungerer det ikke.

2. Utfør en lukttest før du går inn i gymmen. Ingen ønsker å lukte på dine illeluktende armhuler eller den tørkede svetten fra gårsdagens trening. Du visste kanskje ikke hvor ekkelt gammel svette kan lukte før du begynte å trene, men det er faktisk noe av det verste som finnes.

3. Tørk svetten av maskinene du bruker. Ingen ønsker å trene på de benkene du har svettet ned.

4. Hold avstand. Det finnes ikke noe mer irriterende enn folk som skal stå oppi andre mens de trener bare fordi de ikke synes at det er irriterende selv. Jeg tror helt seriøst mange har misforstått begrepet ”treningspartner”.

5. Ikke bruk et belte rundt magen på hver øvelse du gjør. Selv om du har sett noen bodybuildere brukte et slikt belte på TV, så betyr ikke det at du selv skal stå med to 10 kilos vekter og trene biceps iført noe liknende. Nei, nei, nei.

6. Det er ingen grunn til å brøle eller stønne ut over hele treningssenteret. ”Less is more” når det kommer til gryntelyder.

7. Menn: slutt å stirr ned de kvinnelige treningsdamene i tights. Det er så pinlig. Vis litt respekt og tenk med riktig hode.

8. Ikke løp over til hver eneste dame som utfører benkpress og spør om hun vil ha hjelp. Enten klarer hun seg selv eller så kommer hun til å spørre om hjelp på et eller annet tidspunkt.

9. Aldri begynn å ta vekter på en vektstang med mindre du er 100% sikker på at ingen bruker den. Det er lov for folk å ta noen pauser.

10. Aldri begynn å flytt en benk med mindre du er 101 % sikker på at ingen bruker den.

11. Det å begynne å røre på andres treningsbag eller håndkle er ikke lov. Spør før du gjør noe.

12. Ikke gi uønskede råd. Jeg husker at det var en utrolig slitsom kar som trente på samme treningsstudio som meg da jeg var ung og jypling, men jeg håpet intenst på at han aldri var tilstede da jeg trente. Grunnen var at han rett og slett ikke klarte å holde kjeft og skulle absolutt, i verste bedreviter-stil, gi råd til alt og alle som bevegde seg innenfor gymmens fire vegger. SLUTT MED DET!

13. Ikke stå rett bak noen som løfter mens de ser seg inn i speilet. Det kan være skummelt.

14. Ikke stå og skryt over hvor mye du har løftet. Snakk med musklene – ikke med munnen.

15. Hvis du lurer på hvordan du bruker et apparat: spør noen. Jeg har sett noen folk bedrive feiltrening i et helt år uten at noen har stoppet dem. Da er det best at man går til noen erfarne og spør hvordan man skal utføre øvelsene.

16. Sirkeltrening driver man med i gymtimene på skolen – ikke på treningsstudioet.

17. Ikke sitt formålsløst på en maskin du ikke bruker. Noen venter kanskje på at du skal bli ferdig uten at de har baller til å spørre deg.

18. Ingen hoppetau eller liknende i trafikkerte områder. Tenk litt på hvor og hvordan folk beveger seg på et treningsstudio og ta hensyn til det.

19. Aldri, under noen omstendigheter, prøv å snakke med et annet gymmedlem som har på seg hodetelefoner. De vil ikke høre deg, og du vil ende opp med å se dum ut.

20. Du har aldri lov til å snakke med noen som er rett i midten av et sett. Aldri. Det betyr aldri.

21. Det er ikke noe vits i å gå til de store gutta på gymmen og spørre hva slags kosttilskudd de bruker. Etter all sannsynlighet er det ikke det samme som du trenger uansett – spesielt ikke hvis du trenger å stille et slikt spørsmål.

22. Ikke promp. Gjør det i garderoben.

23. Du har ikke lov til å snakke med andre gymmedlemmer mens du er naken i garderoben.

24. Ikke send tekstmeldinger mens du opptar gymutstyr eller apparater. Du kan skifte sang hvis du hører på Spotify, men gjør det kjapt.

25. Ikke bry fremmede. Folk er på treningsstudio for å trene, ikke for å lytte til dine tilfeldige historier. Hold samtaler med fremmede korte. Hvis de ønsker å snakke med deg, vil de fortelle deg det.

26. Ingen spytting er tillatt i vannfontenene.

27. Ikke kast vekten ned i bakken i håp om å se mer ”macho” ut. Det ser dumt ut og kan potensielt ødelegge både vekt og gulv. Slutt med det. Hvis du klarte den siste repetisjonen, så klarer du også å legge vektene rolig ned på gulvet eller tilbake der de skal stå.

28. Hvis du er en røyker bør du sørge for at du ikke lukter som et askebeger når du går inn i treningsstudioet.

29. Ingen selfies.

30. Kle på deg ordentlige klær. Alt fungerer så lenge det ikke er så vulgært.

5 beste kosttilskudd for gode treningsresultater

Det er mange grunner til å bruke kosttilskudd for å oppnå gode treningsresultater. Du bør derfor bruke tid på å sette deg inn I hvilke kosttilskudd som passer for deg. Du kan også oppnå gode treningsresultater ved å spise riktig kosthold. Les mer om kosttilskudd her. Vi har derfor funnet frem til de fem beste …

Les mer

Hør på kroppen din – også når du trener hardt

Å trene handler faktisk om å bryte ned muskler, for å så bygge dem opp kraftigere og mer robuste. Det er i den forbindelse som protein spiller en helt kritisk rolle, og det er viktig å passe på at kroppen alltid har tilgang til rikelig med protein – fra et godt kosthold og tilskudd som …

Les mer

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Å trene og holde kroppen sunn og sterk har vært i fokus veldig lenge nå. trening er blitt veldig populær blant mange, og mange bruker faktisk gymmen som rekreasjonstid. Her får man fokusere på seg selv og ingen andre. Musikk i ørene og gjøre dine øvelser i egen tempo. Når man trener så er det …

Les mer

Nyttårsforsettet – den evige plagen

Nyttårsforsett trene

På tide å sette i gang med nyttårsforsettet som nok mange nordmenn har, nemlig å bli i bedre form igjen eller begynne å trene mer. Nå kan man heller ikke bruke pandemien som en unnskyldning  for å ikke å komme i gang lenger. Samfunnet har gradvis begynt å åpne seg opp, tross det fortsatt er …

Les mer

Bli mobil på bredbåndet!

mobilt bredbånd internett

Mobilt bredbånd er et begrep som refererer til en internettforbindelse levert over et mobilnettverk – de samme nettverkene som brukes av smarttelefonen din. Denne formen for tilkobling blir bare mer, og mer populær og teknologien rundt den blir stadig bedre. Du er kanskje allerede kjent med konseptet med mobilt bredbånd – det er de små …

Les mer

En hel verden på nett

En hel verden på nett

Være seg om du søker etter ting for å lære mer om trening, eller bare vil underholdes på hviledagen (for du passer vel på å hente deg inn) er det herlig å benytte seg av internett. Uansett hva det skulle være kan du finne ekspertsider for alle tenkelige saker og ting. Vi har alt skrevet …

Les mer

Fitness blogger for motivasjon og accountability

Treningsblogger

Å ha litt inspirasjon er ofte den beste måten å motivere deg selv mot treningsmålene dine. De fleste av de beste influencerne i treningsbransjen har en historie når det kommer til fitness, og kan gi eksempler på å flytte personlige grenser og oppnå det ingen trodde var mulig. Selv om du trener alene eller hjemme, …

Les mer

Slik fungerer musklene i kroppen din

slik fungerer musklene

Musklene i kroppen din er sammen trekkbare organer som sammen med skjelettet er med på å bestemme kroppens form, holdning og styrke. Men musklene beskytter også blodkar, nerver og innvoller, samtidig som de gjør det mulig for deg å bevege kroppen. Det å skape bevegelse er musklenes hovedoppgave. For å få til det må musklene …

Les mer

Slik virker proteiner på kroppen

Slik virker proteiner på kroppen

Kroppen din trenger proteiner for blant annet å danne muskler, bindevev, hud, hår, nerver, immunstoffer og hormoner. I tillegg er kroppene våre avhengig av proteiner for å kunne produsere energi. Den viktigste kilden til proteiner er kostholdet. Proteiner er på mange måter kroppens byggesteiner. Et vanlig sunt norsk kosthold vil gi deg de proteinene som …

Les mer

Styrketrening vil gi deg et bedre liv

styrketrening helsegevinst

Styrketrening er for alle, uansett kjønn og alder. Det å trene styrke vil uten unntak gjøre godt for kroppen din og gi deg et bedre og sunnere liv. Det er nemlig ikke bare for å få en muskuløs og velproporsjonert kropp folk trener styrke. Ved å styrke musklene ved hjelp av styrketrening, styrker du også …

Les mer