30 uskrevne regler du bør følge på treningsstudioet

Før du melder deg inn på treningsstudioet for å pumpe litt jern, så er det noen uskrevne regler du blir nødt til å bli kjent med. Tro meg: du kommer til å være uhyre glad for at du leser denne artikkelen før du begynner å trene. Uansett hvor mye sunn fornuft du føler at du har, så kommer du til å gjøre én eller annen feil.

1. Pakk sammen etter at du har brukt noen manualer eller benken. Du lar ikke 120 kilo ligge igjen på benken i håp om at noen andre skal rydde bort platene for deg. Sånn fungerer det ikke.

2. Utfør en lukttest før du går inn i gymmen. Ingen ønsker å lukte på dine illeluktende armhuler eller den tørkede svetten fra gårsdagens trening. Du visste kanskje ikke hvor ekkelt gammel svette kan lukte før du begynte å trene, men det er faktisk noe av det verste som finnes.

3. Tørk svetten av maskinene du bruker. Ingen ønsker å trene på de benkene du har svettet ned.

4. Hold avstand. Det finnes ikke noe mer irriterende enn folk som skal stå oppi andre mens de trener bare fordi de ikke synes at det er irriterende selv. Jeg tror helt seriøst mange har misforstått begrepet ”treningspartner”.

5. Ikke bruk et belte rundt magen på hver øvelse du gjør. Selv om du har sett noen bodybuildere brukte et slikt belte på TV, så betyr ikke det at du selv skal stå med to 10 kilos vekter og trene biceps iført noe liknende. Nei, nei, nei.

6. Det er ingen grunn til å brøle eller stønne ut over hele treningssenteret. ”Less is more” når det kommer til gryntelyder.

7. Menn: slutt å stirr ned de kvinnelige treningsdamene i tights. Det er så pinlig. Vis litt respekt og tenk med riktig hode.

8. Ikke løp over til hver eneste dame som utfører benkpress og spør om hun vil ha hjelp. Enten klarer hun seg selv eller så kommer hun til å spørre om hjelp på et eller annet tidspunkt.

9. Aldri begynn å ta vekter på en vektstang med mindre du er 100% sikker på at ingen bruker den. Det er lov for folk å ta noen pauser.

10. Aldri begynn å flytt en benk med mindre du er 101 % sikker på at ingen bruker den.

11. Det å begynne å røre på andres treningsbag eller håndkle er ikke lov. Spør før du gjør noe.

12. Ikke gi uønskede råd. Jeg husker at det var en utrolig slitsom kar som trente på samme treningsstudio som meg da jeg var ung og jypling, men jeg håpet intenst på at han aldri var tilstede da jeg trente. Grunnen var at han rett og slett ikke klarte å holde kjeft og skulle absolutt, i verste bedreviter-stil, gi råd til alt og alle som bevegde seg innenfor gymmens fire vegger. SLUTT MED DET!

13. Ikke stå rett bak noen som løfter mens de ser seg inn i speilet. Det kan være skummelt.

14. Ikke stå og skryt over hvor mye du har løftet. Snakk med musklene – ikke med munnen.

15. Hvis du lurer på hvordan du bruker et apparat: spør noen. Jeg har sett noen folk bedrive feiltrening i et helt år uten at noen har stoppet dem. Da er det best at man går til noen erfarne og spør hvordan man skal utføre øvelsene.

16. Sirkeltrening driver man med i gymtimene på skolen – ikke på treningsstudioet.

17. Ikke sitt formålsløst på en maskin du ikke bruker. Noen venter kanskje på at du skal bli ferdig uten at de har baller til å spørre deg.

18. Ingen hoppetau eller liknende i trafikkerte områder. Tenk litt på hvor og hvordan folk beveger seg på et treningsstudio og ta hensyn til det.

19. Aldri, under noen omstendigheter, prøv å snakke med et annet gymmedlem som har på seg hodetelefoner. De vil ikke høre deg, og du vil ende opp med å se dum ut.

20. Du har aldri lov til å snakke med noen som er rett i midten av et sett. Aldri. Det betyr aldri.

21. Det er ikke noe vits i å gå til de store gutta på gymmen og spørre hva slags kosttilskudd de bruker. Etter all sannsynlighet er det ikke det samme som du trenger uansett – spesielt ikke hvis du trenger å stille et slikt spørsmål.

22. Ikke promp. Gjør det i garderoben.

23. Du har ikke lov til å snakke med andre gymmedlemmer mens du er naken i garderoben.

24. Ikke send tekstmeldinger mens du opptar gymutstyr eller apparater. Du kan skifte sang hvis du hører på Spotify, men gjør det kjapt.

25. Ikke bry fremmede. Folk er på treningsstudio for å trene, ikke for å lytte til dine tilfeldige historier. Hold samtaler med fremmede korte. Hvis de ønsker å snakke med deg, vil de fortelle deg det.

26. Ingen spytting er tillatt i vannfontenene.

27. Ikke kast vekten ned i bakken i håp om å se mer ”macho” ut. Det ser dumt ut og kan potensielt ødelegge både vekt og gulv. Slutt med det. Hvis du klarte den siste repetisjonen, så klarer du også å legge vektene rolig ned på gulvet eller tilbake der de skal stå.

28. Hvis du er en røyker bør du sørge for at du ikke lukter som et askebeger når du går inn i treningsstudioet.

29. Ingen selfies.

30. Kle på deg ordentlige klær. Alt fungerer så lenge det ikke er så vulgært.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer