Brillz

Arnold Schwarzenegger på Muscle Beach

Muscle Beach i California

De som har fulgt med på amerikansk politikk og/eller bodybuilding de seneste årene kjenner godt til historien rundt Arnold Schwarzenegger. Og de som er litt over gjennomsnittet interessert i bodybuilding kombinert med reising kjenner til Muscle Beach.

Kort fortalt er Muscle Beach et utendørs treningsstudio med frivekter hvor noen av Californias aller mest treningsivrige styrkeløftere møtes for å løfte vekter og vise seg frem for bekjente og ukjente.

De siste årene har kultfenomenet fått virkelig gjennomslag som en turistattraksjon i USA og blir besøkt av tusenvis av turister hver eneste år.

Følgende video viser hvordan man står til utstilling i bar overkropp mens man trener med tunge vekter (selve treningen starter etter rundt 4 minutter i videoen):

Arnold på Muscle Beach

Den tidligere guvernøren og bodybuilderen har hatt en lang karriere bak seg som profilert bodybuilder. Og det var nemlig her i California at Arnold brukte mye av sin tid da han var ung og lovende – helt til det utviklet seg slik at han nærmest ble hele symbolet på “den perfekte kroppen” i treningsmiljøet.

I etterkant har Schwarzenegger hatt flere opptredener på Muscle Beach, men primært som gallionsfigur i markedsføringsøyemed fra kjente kosttilskuddsmerker.

Hvis du har lyst til å se igjen et intervju med legenden da han returnerte til solfylte California en sommerdag i 2013, så er denne videoen høyaktuell: