Kan hurtigmat virke bra for deg som gainer?

«Gaining» er et begrep veldig mange misforstår. I følge den engelske Wikipedia-artikkelen omfatter gaining en økning i kroppsvekt uavhengig av hvilke næringsstoffer du får i deg (proteiner, fett, karbohydrater etc.).

Jeg står ved samme definisjon, og har hatt stor suksess med å «putte i meg alt mulig rart» når jeg har gainet om vinteren. For å forstå hvorfor jeg noen ganger tillater meg å spise hurtigmat/fastfood, så er du nødt til å forstå treningsmønsteret mitt. Om høsten gainer jeg frem til nyttår, og så «deffer» jeg – altså gjør meg selv mer markert – utover våren. Det åpner altså opp for noen kaloririke måltider mellom August og Januar, noe jeg vet å utnytte.

Hva synes jeg egentlig om fastfood?

Fast food = hurtigmat. Ergo, pølse på narvesen. Burger hos mcdonalds, kinamat, kebab og masse andre rare ting som du får rundt omkring (oi, ordspill, fancy! ).

Det som er «farlig» med hurtigmat/fastfood er egentlig kun den høye verdien av salt og feil fettsorter som ikke er så bra med tanke på hjerte og karsykdommer, diabetes og lignende. Du skal virkelig huske på å drive med litt kardiotrening innimellom hvis du spiser mye hurtigmat. Fettet skal av på et eller annet tidspunkt, og det er dumt å vente alt for lenge med å få av det verste.

Det å spise fastfood kan man godt gjøre av og til – og det tåler kroppen fint. Det er ikke slik at du blir feit som en julegris hvis du spiser en burger en gang hver annen lørdag eller noe slikt. Men det er kun dem som spiser slik mat daglig eller flere ganger i uka som bør tenke litt mer på helsa.

Risikoen for å spise mye salt og høy fettholdelig mat er som sagt diabetes, hjerte og karsykdommer. Dere som ofte spiser fastfood merker kanskje små «stikk» i brystet. Det er noe man bør da på alvor.

Meeen…
Fastfood er ikke bare pølser og burgere. Alle type fastfood, også hurtignudler, fordlands kjøttkaker og mye som er frysetørka som du bare tilsetter vann eller noe slikt betegnes som hurtigmat og har ekstremt høye saltverdier i seg.

Kvalitetsmessig liker jeg ikke de store burgerkjedene som McDonalds, Burgerking og slikt. Hvis du bestiller en BigMac, prøv å KUN ta en bit av kjøttlefsa du finner i burger`n. Syns du den er god? Hvis du har spist veldig mange slike vil du nok ikke merke noe særlig, men for dem som ikke eter BigMac så ofte – smaker det ikke godt akkurat. Men McDonalds skal ha skryt for at dem forbedrer seg.

Før ville to kyllingnudgets med MUK-kylling dekke hele dagsbehovet for salt for en voksen mannekar, samtidig som stivelsen og fettet heller ikke er noe bra. Jamie Oliwer hadde en kampanje mot dette. Han ble hørt. Så nå får man nuddgets med ren kyllingfilet som er mye mer magert enn det det var for noen få år tilbake.

McDonalds liker jeg ikke i det hele tatt. Kunnskapene til dem som jobber der iht hygiene etc. er skremmende. Hvis du er på McDonalds og har anledning til å sniktitte litt bak scenen så vil de fleste bli litt skremt.

En annen ting er at det er de samme som tar i mot penger som ofte legger opp mat på små burgersjapper og slikt. Det er helt ekstreme verdier av bakterier og annet krøll på penger etc. etc. Så når du har betalt, går han gjerne rett på maten og arbeider. Usj! Nasty.

Hvis du SKAL ha fastfood – hva bør du velge?

Men skal liste opp hva jeg syns om de forskjellige sjappene. Altså, MIN personlige mening om de forskjellige. MIN mening. Så ikke gidd å si «DU TAR FEIL» for dette er kun det jeg personlig mener, om det er fakta elller ikke kan ingen motbevise eller ei bevise.

McDonalds: Liker jeg ikke! Dem som jobber der er ikke flinke med hygienen men kjøkkenet blir til gjengjeld vasket godt ned på slutten av dagen. Heldigvis blir alle råvarer nærmest pakket i beskyttet atmosfære for å unngå bakterier og annet kødd. Selve maten greier jeg bare ikke å spise. Jeg blir kvalm. Det er ikke mat. Det er bare et markedsnavn som du spiser. Hadde du fått en BigMac med litt anderledes utsende på og annet navn, hos en ukjent sjappe VILLE du reagert. Tenk på det!

Burger King: Liker jeg litt bedre enn McDonalds. Så skal jeg på død og liv være med noen kompiser ut på nasty burgershopping`s. Så kan jeg til nøds gå på Burgeking. Til nøden. Er vel to år siden jeg var der sist (tror jeg.)

Thaimat: Her går jeg aldri. De har en helt annen kultur for hygiene og vasking. Det er en grunn til at dem steker alt ihjel og at alt blir kokt til kokepunktet hver gang for å fjerne baktereier og slikt. Jeg har ofte blitt matforgifta på slike plasser. Dessuten kan du jo pirke i maten og spørre deg selv: -«Hva er dette?» Prisene er så lave at det er jo totalt umulig at du kan få rent biffkjøtt til 69 spenn for en rett (!) nei, skeptisk!!

Pølse på bensinstasjon: En som betjener kunder, fikser bensintanker og jobber med olje og andre kjemikalier, tar i mot penger… OG serverer pølser? wtf? noe harmonerer ikke her. Men okay, skal innrømme at jeg kjøper pølser på narvesen når dem har tilbud til 19 spenn pr pølse. ^^ Pølser er ikke sunt, men det er jævla enkelt og greit en sjelden gang hvis man er på farta og skal ta toget etc.

Mine favoritter:
Burger på Hydro Texaco… skikkelig burgerlefser fra Stabburet/Gilde. Gode brød, salat som ser ut som salat og bare nice, nice. Dette er min favorittburger!

BigBite: Ferske, grove baguetter med nysmurt pålegg. Jeg kjøper aldri laks, reker eller egg der. Mange av dem som jobber tror det å skylle henda i kaldt vann i 3 sekunder er å vaske dem. Dem bare skyller henda fordi det er rutine og «vaske» dem mellom hver gang dem tar imot penger etc.

Oppsummering

Jeg vil oppsummere med å si at du godt kan ta deg friheten til å få i deg noe fastfood når du gainer, men du skal være veldig påpasselig med hvor mye du får i deg og ikke minst hva du får i deg. «Gaining» betyr selvfølgelig ikke bare at du har en unnskyldning for å spise elendig mat fem dager i uken bare fordi du tilfeldigvis løfter noen vekter innimellom. Om du skal bake inn fettfylte og kalorihøye måltider som en taktikk for å gå opp i vekt og få en bedre kropp, så er det nødt til å gjøres på en god måte.

Og for all del – hold deg unna McDonalds.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer