Kan man ta med proteinpulver til utlandet

Vi fikk tidligere i uken et spørsmål fra en person som skulle på en lenger reise til utlandet fordi han skulle ta en hårtransplantasjon i utlandet. Spørsmålet hans var følgende:

Kan jeg ta med det billige proteinpulveret til utlandet?

Skallet Mann

Svaret på spørsmålet blir litt delt. Du kan ikke ta med proteinpulver i håndbaggasje ettersom den vil bli konfiskert når du går igjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Hvis du skal reise innenlands så kan du selvfølgelig ha hva du vil i den andre baggasjen din. Der kan du ha så mye proteinpulver du bare orker. Ingen kan si noe på det og det kommer de heller ikke til å gjøre.

Dersom du skal reise utenlands så blir det hele litt annerledes, det er så vidt vi vet ingen regler mot det å frakte proteinpulver til utlandet. Problemet kan oppstå i at man har med seg et pulver i baggasjen. De aller fleste steder vil ha muligheten til å ta kjemiske tester for å sjekke om det faktisk er proteinpulver eller ikke.

Vurderingen du må gjøre er om du orker de forskjellige konfrontasjonene som kan komme i tollen når du skal inn i landet. Hvis du frakter en stor mengde pulver så er det ganske naturlig at de kanskje kommer til å reagere. Dersom du bestemmer deg for å ta med deg pulveret så bør det være i en forseglet pakke, hvor det klart kommer frem hva som er innholdet.

Hvis du skal være lenge borte så må et bedre alternativ være at man kjøper proteinpulver lokalt der man skal. Proteinpulver finnes stort sett i hele verden, det viktige er at man velger et kjent merke. Skulle du være usikker på hva du burde velge så kan en enkel løsning være å oppsøke et lokalt treningssenter for å spørre hva de anbefaler og hvor man kan kjøpe det.

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne

Hvem trenger proteinpulver?

Spørsmålet er det mange som stiller seg når de først går i gang med å trene: ”hvem er det egentlig proteinpulver er laget for?”. Som personlig trener har jeg sikkert fått spørsmålet titusen ganger i løpet av karrieren. Når du vokser. En tenåring trenger mer protein for å komme seg gjennom treningsøktene fordi kroppen vokser …

Les merHvem trenger proteinpulver?