Proteinpulver til trening

Proteinpulver er en viktig del av treningen hvis du virkelig vil utnytte potensialet ditt. Proteiner er kroppens byggestein, som det så fint heter, og det er fordi proteiner er noe kroppen bruker til mange viktige funksjoner i kroppen, deriblant å bygge muskler.

Når du trener vil muskelfibrene slites fra hverandre, og det er når disse fibrene vokser sammen igjen, at musklene vokser. For å fremskynde denne prosessen kan du enten tilføre kroppen proteiner gjennom maten du spiser eller via proteintilskudd. Proteintilskudd opptas raskt i kroppen, noe som gjør dette til en gunstig måte å få raske proteiner på. Hvor mye du har behov for reguleres av kroppen, til enhver tid, og er noe du kan regne på.

Det er mange produsenter av proteinpulver, hvor det er forskjell å pris, kvalitet og mindre viktige faktorer, som hvor mange karbohydrater det er osv. Men i hovedsak tilbyr alle det samme – proteiner.

Du vil nok støte på proteinpulver på et tidspunkt

Er du seriøs med treningen din og vil bygge muskler, vil du nok støte på konseptet, på et eller annet tidspunkt. Det er en vanlig, akseptert måte å hjelpe deg med å bli stor raskt. Det er heller ikke noen spesielle risikoer forbundet med å benytte seg av proteinpulver, fordi hvis du ikke overdriver inntaket veldig mye, vil kroppen skille seg av med proteinoverskuddet på egen hånd. Så kroppen opptar faktisk bare den mengden protein, som er nødvendig, så vil resten skilles ut gjennom urinen, svette og andre veier ut av kroppen.

Det er som nevnt mange produkter på markedet, og da kan det være greit å lese våre tester av proteinpulver, som kan hjelpe deg på vei. Er du helt nybegynner, er det ufattelig mye informasjon på nettet, som omhandler hvilke proteinpulver som gjør nytten, hvordan du skal trene for å utnytte proteininntaket best mulig osv.

Vil du utnytte treningen mest mulig, er det bare å kjøre i gang med proteinpulver først som sist, fordi det kan gi deg det lille ekstra du trenger for å utnytte potensialet ditt maksimalt hele tiden.

Et sunt liv for miljøet skyld

Helse - Miljø

Et sunt liv gir overskudd, noe de fleste med en interesse for trening og helse kan skrive under på. Et sunt og helsefremmende liv, er ikke bare bra for kropp og mental helse, men kan også gi positive ringvirkninger på miljøet. Trening gir kontroll, over vaner og handlingsmønster, som også gjør det lettere å overføre …

Les merEt sunt liv for miljøet skyld

Tren for bedre konsentrasjon

Konsentrasjon

Trening er viktig for kroppen vår. De fysiske fordelene er det ingenting å si på, og vi holder en stabil vekt, legger på oss muskler, og forbedrer hjertets helse blant annet. Men det er fort gjort i alle disse fysiske godene å glemme bort de mentale fordelene. Det er nemlig slik at også hjernen får …

Les merTren for bedre konsentrasjon

Bruk treningspausene fornuftig

Sparegris

Det er mange måter man kan bruke treningspausene fornuftige på. Alle som trener hardt, vet hvor viktig det er med restitusjon og det er ikke her du skal slurve. Men trenger du å skru på YouTube hver gang? Finnes det andre, mer konstruktive ting som kanskje kan få deg hekta? Det kan du lese mer …

Les merBruk treningspausene fornuftig

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne