Energidrikk som er god til trening

Hvis du har besøkt nettsiden vår tidligere og lest hva vi mener om såkalte energidrikker, så tenker du kanskje:»Taler de ikke litt med to tunger nå?».

Og jo, det kan man egentlig si at vi gjør. I en artikkel titulert «Derfor bør du holde deg unna energidrikker» gikk vi litt hardt ut mot enkeltes Red Bull- og Battery-konsum. Hovedargumentet vårt var at slike energidrikker gir kroppen en kunstig følelse av å være våken – ikke ulikt kaffe. I tillegg ble vi ganske rystet da vi leste oss opp på hvor mye sukker som finnes i disse energidrikkene.

Energidrikken du kan drikke med god samvittighet

Men da jeg en søndag formiddag søkte litt på diverse utenlandske treningsnettsider kom jeg over en energidrikk jeg virkelig hadde lyst til å prøve. Kjøpte inn en kasse og ble overrasket over hvor godt det faktisk fungerer både som PWO (Pre Work Out) og som «påfyll av energi» midt i arbeidshverdagen (jeg jobber som personlig trener).

Hvilken energidrikk er det jeg snakker om?

NOCCA BCCA (330 ml)

Akkurat nå ligger prisen for 24 bokser på 588,- norske kroner, noe som gir en pris per boks på 24,50. Det er ikke verst når man ser på hvilke egenskaper energidrikken har (og jeg refererer nemlig fritt fra produktsiden hos Gymgrossisten):

– Ferdigblandet drikke med forgrenede aminosyrer
– Leskende tørsteslukker
– Sukker- og kalorifri!
– Finnes med og uten koffein
– Forbedrer restitusjonen og muskelreperasjon
– Utrolig gode smaker!

La meg være helt ærlig: jeg har jobbet med trening og kosthold i mer enn ti år, men aldri sett et så godt sammensatt produkt som i tillegg kan kalle seg «energidrikk» med god samvittighet. Det at den er sukker- og kalorifri mener jeg gjør dette kjøpet til en «no brainer».

Hvordan smaker NOCCO BCAA?

Produktet kommer i tre forskjellige varianter, og jeg har bare prøvd to av dem:

Jordbær/rabarbara smaker helt greit, men man kan gjennomskue den litt kunstige smaken som ligger i bunn. Hvis du har smakt ananasbrusen fra Oskar Sylthe, så minner den litt om den.

Pæresmaken er meget god og solid. Til å være energidrikk, så går den lett ned og jeg vil faktisk driste meg til å si at det også er noe man kan kose seg med som tørstedrikk.

Det kan også godt hende at den smaker godt med fersken, men den kommer jeg først til å bestille et brett av når jeg har blitt ferdig med mine nåværende bokser.

Tren for bedre konsentrasjon

Konsentrasjon

Trening er viktig for kroppen vår. De fysiske fordelene er det ingenting å si på, og vi holder en stabil vekt, legger på oss muskler, og forbedrer hjertets helse blant annet. Men det er fort gjort i alle disse fysiske godene å glemme bort de mentale fordelene. Det er nemlig slik at også hjernen får …

Les merTren for bedre konsentrasjon

Proteinpulver til trening

øk potensialet med proteinpulver

Proteinpulver er en viktig del av treningen hvis du virkelig vil utnytte potensialet ditt. Proteiner er kroppens byggestein, som det så fint heter, og det er fordi proteiner er noe kroppen bruker til mange viktige funksjoner i kroppen, deriblant å bygge muskler. Når du trener vil muskelfibrene slites fra hverandre, og det er når disse …

Les merProteinpulver til trening

Bruk treningspausene fornuftig

Sparegris

Det er mange måter man kan bruke treningspausene fornuftige på. Alle som trener hardt, vet hvor viktig det er med restitusjon og det er ikke her du skal slurve. Men trenger du å skru på YouTube hver gang? Finnes det andre, mer konstruktive ting som kanskje kan få deg hekta? Det kan du lese mer …

Les merBruk treningspausene fornuftig

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne