Et utvalg av matvarer som er bra for deg

Vi hører om de mange fantastiske matvarer som er bra å spise, og bra for oss. Vi hører stadig om å spise frukt og grønnsaker og nøtter. For å hjelpe deg i dine anstrengelser for å føre en sunn livsstil og et sunt liv, kan du bruke listen kompilert nedenfor som hurtig referanseliste av 9 super-matvarer.

Epler

Epler er viktig mat for mange grunner, inkludert evnen til å redusere risikoen for hjertesykdommer, visse kreftformer, høyt blodtrykk og type-2 diabetes. De drar også nytte av luftveiene ved å forhindre lungekreft og astma.

Ved å konsumere epler får kroppen din fiber, kalium og antioksidanter, som vitamin C og polyfenoler. Studier viser at den reelle fordelen kommer fra den synergistiske samspillet mellom disse ingrediensene.

For å få best mulig nytte av epler, så spis et bredt utvalg og sørg for at du spiser skallet, som inneholder flere ganger mer antioksidanter enn innsiden.

Avokado

Når du ønsker å hjelpe kroppen med å absorbere mer næringsstoffer fra maten du spiser, er avocado en god løsning. Fettløselig fytokjemikalier som beta-karoten er lettere absorberbar av kroppen på grunn av umettet fett i avokado.

Avokado hjelper deg også å holde vekten nede fordi det hjelper kroppen å føle deg full, noe som utløser kroppen din til å slutte å spise. De er kaloririke på 48 kalorier per unse, så for best resultat spise en tredjedel til halvparten en avocado to til tre ganger i uken.

Mørk sjokolade

Når du vil ha litt overbærenhet med din helse, prøve mørk sjokolade. Den inneholder massevis av polyfenoler som senker blodtrykket og er en naturlig anti-inflammatorisk. Du bør huske på at blodtrykkssenkende kvaliteter er bare i mørk sjokolade, og ikke i vanlig melkesjokolade.

Akkurat som avokado, har mørk sjokolade et høyt kaloriinnhold. Vær derfor forsiktig med å spise for mye – hold det i moderate mengder.

Photo by: Ananth BS
Olivenolje

Det har vært mye diskusjon i det siste om fordelene ved Middelhavetsdiett. Olivenolje er en av de viktigste komponentene i at kosthold og dens fordeler er fremragende. Det er en god erstatning for andre oljer og fett, og har vist seg å redusere risikoen for brystkreft og tykktarmskreft, lavere blodtrykk, og forbedrer det kardiovaskulære systemet.

For best resultat, ta en spiseskje en dag med extra virgin olivenolje som er kaldpresset og grønnaktig i fargen. Denne grønnfargen hjelper deg med å oppdage høye nivåer av polyfenoler.

Hvitløk

En annen del av Middelhavetsdietten. Hvitløk er bra for blodomløpet. Ved å spise hvitløk regelmessig kan du redusere blodtrykket, triglyseridnivåer og kolesterolet. Hvitløk har også antiinflammatoriske midler og antibiotika-egenskaper.

For å fange alle de helsemessige fordelene av hvitløk, spis ett fedd flere ganger i uken. Rå hvitløk er best, men kokt er også bra. Husk at tørket hvitløk og hvitløkstilsettende stoffer ikke har de samme fordelene som fersk hvitløk.

Honning

Honning er ikke ofte sett på mange lister over sunn mat, men ikke la deg lure. Å spise honning daglig øker mengden av antioksidanter i blodet og bidrar til å forebygge forstoppelse, og reduserer kolesterol og blodtrykk.

Hvis du har lite energi – gå for honning og ikke sukker. Honning gjør en bedre jobb med å opprettholde blodsukkeret enn andre søtstoffer. Velg så mørkere honning, da det inneholder mer antioksidanter. En til to teskjeer flere ganger i uka bør gjøre susen.

Sjekk også: Besøk gymgrossisten for å få det beste kostholdssupplementet!

Kiwi

Hvis du vil ha en ekstreme mengder vitamin C og E som kan redusere risikoen for astma, slitasjegikt, og tykktarm-kreft, og øke immunforsvaret, så ta en kiwi eller to. Et interessant poeng er å huske på at kosttilskuddet vitamin E ser ut til å redusere risikoen for Alzheimers, og ved å innta kiwi får du vitamin E uten kalorier.

Løk

For fordelene med løk kan du bare lese fordelene ved hvitløk, da de er ganske mye av det samme.

Prøv å spise retter som inneholder løk minst tre ganger i uken, og sørg for at du lar løken sitte i 5 til 10 minutter etter at du kutter den opp. Hvis du bruker varme for tidlig vil du deaktivere thiopropanal sulfoxide, som er stoffet i løk som gir oss flest hjertefordeler. Husk og at jo mer stikkende løk, jo bedre er det for deg.

Pomegranates

Granatepler er fullpakket med tonnevis av fytokjemikalier som kalium, som er flott for å senke blodtrykket. Studier tyder også på at granatepler kan bremse utviklingen av prostatakreft og redusere risikoen for åreforkalkning.

I stedet for å slåss med de små bløte frøene for å få din dose av granateple, prøv fire til åtte gram av 100% juice flere ganger i uken.Pass på å holde seg unna juice med tilsatt sukker.

Husk for all del å inkludere protienpulver. Bør være fast inventar i et hvert kosthold.

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Tips til å skru ned forbruket på strømmen

Tips til å skru ned forbruket på strømmen

Vi bruker strøm til det meste og dette plasserer oss på verdenstoppen når det gjelder forbruk av strøm per innbygger. Med dagens strømpriser er det smart å sette ned forbruket, for noen er det nødvendig å låne penger til å få regnskapet til å gå opp. Dette skyldes primært at vi i Norge stort sett …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer

Rimelige lån til treningsutstyr

Mange har på et eller annet tidspunkt tenkt tanken om å ta opp et forbrukslån. Et slikt lån kan hjelpe deg med å få utført prosjekter som du kanskje ønsker å få gjort noe med, men ikke har hatt pengene til, som eksempelvis treningsutstyr. Noen ganger kan kredittkort, som du kan lese mer på beste-kredittkort.no, …

Les mer

Forbrukslån til shopping

Forbrukslån til shopping gir deg penger til å kjøpe det du har lyst på. Det er ingen begrensinger på hva du kan bruke et forbrukslån på og du velger helt selv hva pengene går til. Er du shoppingglad kan du lånepenger til en skikkelig heisatur til utlandet med en god slump penger på konto. Finn …

Les mer