Et utvalg av matvarer som er bra for deg

Vi hører om de mange fantastiske matvarer som er bra å spise, og bra for oss. Vi hører stadig om å spise frukt og grønnsaker og nøtter. For å hjelpe deg i dine anstrengelser for å føre en sunn livsstil og et sunt liv, kan du bruke listen kompilert nedenfor som hurtig referanseliste av 9 super-matvarer.

Epler

Epler er viktig mat for mange grunner, inkludert evnen til å redusere risikoen for hjertesykdommer, visse kreftformer, høyt blodtrykk og type-2 diabetes. De drar også nytte av luftveiene ved å forhindre lungekreft og astma.

Ved å konsumere epler får kroppen din fiber, kalium og antioksidanter, som vitamin C og polyfenoler. Studier viser at den reelle fordelen kommer fra den synergistiske samspillet mellom disse ingrediensene.

For å få best mulig nytte av epler, så spis et bredt utvalg og sørg for at du spiser skallet, som inneholder flere ganger mer antioksidanter enn innsiden.

Avokado

Når du ønsker å hjelpe kroppen med å absorbere mer næringsstoffer fra maten du spiser, er avocado en god løsning. Fettløselig fytokjemikalier som beta-karoten er lettere absorberbar av kroppen på grunn av umettet fett i avokado.

Avokado hjelper deg også å holde vekten nede fordi det hjelper kroppen å føle deg full, noe som utløser kroppen din til å slutte å spise. De er kaloririke på 48 kalorier per unse, så for best resultat spise en tredjedel til halvparten en avocado to til tre ganger i uken.

Mørk sjokolade

Når du vil ha litt overbærenhet med din helse, prøve mørk sjokolade. Den inneholder massevis av polyfenoler som senker blodtrykket og er en naturlig anti-inflammatorisk. Du bør huske på at blodtrykkssenkende kvaliteter er bare i mørk sjokolade, og ikke i vanlig melkesjokolade.

Akkurat som avokado, har mørk sjokolade et høyt kaloriinnhold. Vær derfor forsiktig med å spise for mye – hold det i moderate mengder.

Photo by: Ananth BS
Olivenolje

Det har vært mye diskusjon i det siste om fordelene ved Middelhavetsdiett. Olivenolje er en av de viktigste komponentene i at kosthold og dens fordeler er fremragende. Det er en god erstatning for andre oljer og fett, og har vist seg å redusere risikoen for brystkreft og tykktarmskreft, lavere blodtrykk, og forbedrer det kardiovaskulære systemet.

For best resultat, ta en spiseskje en dag med extra virgin olivenolje som er kaldpresset og grønnaktig i fargen. Denne grønnfargen hjelper deg med å oppdage høye nivåer av polyfenoler.

Hvitløk

En annen del av Middelhavetsdietten. Hvitløk er bra for blodomløpet. Ved å spise hvitløk regelmessig kan du redusere blodtrykket, triglyseridnivåer og kolesterolet. Hvitløk har også antiinflammatoriske midler og antibiotika-egenskaper.

For å fange alle de helsemessige fordelene av hvitløk, spis ett fedd flere ganger i uken. Rå hvitløk er best, men kokt er også bra. Husk at tørket hvitløk og hvitløkstilsettende stoffer ikke har de samme fordelene som fersk hvitløk.

Honning

Honning er ikke ofte sett på mange lister over sunn mat, men ikke la deg lure. Å spise honning daglig øker mengden av antioksidanter i blodet og bidrar til å forebygge forstoppelse, og reduserer kolesterol og blodtrykk.

Hvis du har lite energi – gå for honning og ikke sukker. Honning gjør en bedre jobb med å opprettholde blodsukkeret enn andre søtstoffer. Velg så mørkere honning, da det inneholder mer antioksidanter. En til to teskjeer flere ganger i uka bør gjøre susen.

Sjekk også: Besøk gymgrossisten for å få det beste kostholdssupplementet!

Kiwi

Hvis du vil ha en ekstreme mengder vitamin C og E som kan redusere risikoen for astma, slitasjegikt, og tykktarm-kreft, og øke immunforsvaret, så ta en kiwi eller to. Et interessant poeng er å huske på at kosttilskuddet vitamin E ser ut til å redusere risikoen for Alzheimers, og ved å innta kiwi får du vitamin E uten kalorier.

Løk

For fordelene med løk kan du bare lese fordelene ved hvitløk, da de er ganske mye av det samme.

Prøv å spise retter som inneholder løk minst tre ganger i uken, og sørg for at du lar løken sitte i 5 til 10 minutter etter at du kutter den opp. Hvis du bruker varme for tidlig vil du deaktivere thiopropanal sulfoxide, som er stoffet i løk som gir oss flest hjertefordeler. Husk og at jo mer stikkende løk, jo bedre er det for deg.

Pomegranates

Granatepler er fullpakket med tonnevis av fytokjemikalier som kalium, som er flott for å senke blodtrykket. Studier tyder også på at granatepler kan bremse utviklingen av prostatakreft og redusere risikoen for åreforkalkning.

I stedet for å slåss med de små bløte frøene for å få din dose av granateple, prøv fire til åtte gram av 100% juice flere ganger i uken.Pass på å holde seg unna juice med tilsatt sukker.

Husk for all del å inkludere protienpulver. Bør være fast inventar i et hvert kosthold.

5 beste kosttilskudd for gode treningsresultater

Det er mange grunner til å bruke kosttilskudd for å oppnå gode treningsresultater. Du bør derfor bruke tid på å sette deg inn I hvilke kosttilskudd som passer for deg. Du kan også oppnå gode treningsresultater ved å spise riktig kosthold. Les mer om kosttilskudd her. Vi har derfor funnet frem til de fem beste …

Les mer

Hør på kroppen din – også når du trener hardt

Å trene handler faktisk om å bryte ned muskler, for å så bygge dem opp kraftigere og mer robuste. Det er i den forbindelse som protein spiller en helt kritisk rolle, og det er viktig å passe på at kroppen alltid har tilgang til rikelig med protein – fra et godt kosthold og tilskudd som …

Les mer

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Å trene og holde kroppen sunn og sterk har vært i fokus veldig lenge nå. trening er blitt veldig populær blant mange, og mange bruker faktisk gymmen som rekreasjonstid. Her får man fokusere på seg selv og ingen andre. Musikk i ørene og gjøre dine øvelser i egen tempo. Når man trener så er det …

Les mer

Nyttårsforsettet – den evige plagen

Nyttårsforsett trene

På tide å sette i gang med nyttårsforsettet som nok mange nordmenn har, nemlig å bli i bedre form igjen eller begynne å trene mer. Nå kan man heller ikke bruke pandemien som en unnskyldning  for å ikke å komme i gang lenger. Samfunnet har gradvis begynt å åpne seg opp, tross det fortsatt er …

Les mer

Bli mobil på bredbåndet!

mobilt bredbånd internett

Mobilt bredbånd er et begrep som refererer til en internettforbindelse levert over et mobilnettverk – de samme nettverkene som brukes av smarttelefonen din. Denne formen for tilkobling blir bare mer, og mer populær og teknologien rundt den blir stadig bedre. Du er kanskje allerede kjent med konseptet med mobilt bredbånd – det er de små …

Les mer

En hel verden på nett

En hel verden på nett

Være seg om du søker etter ting for å lære mer om trening, eller bare vil underholdes på hviledagen (for du passer vel på å hente deg inn) er det herlig å benytte seg av internett. Uansett hva det skulle være kan du finne ekspertsider for alle tenkelige saker og ting. Vi har alt skrevet …

Les mer

Fitness blogger for motivasjon og accountability

Treningsblogger

Å ha litt inspirasjon er ofte den beste måten å motivere deg selv mot treningsmålene dine. De fleste av de beste influencerne i treningsbransjen har en historie når det kommer til fitness, og kan gi eksempler på å flytte personlige grenser og oppnå det ingen trodde var mulig. Selv om du trener alene eller hjemme, …

Les mer

Slik fungerer musklene i kroppen din

slik fungerer musklene

Musklene i kroppen din er sammen trekkbare organer som sammen med skjelettet er med på å bestemme kroppens form, holdning og styrke. Men musklene beskytter også blodkar, nerver og innvoller, samtidig som de gjør det mulig for deg å bevege kroppen. Det å skape bevegelse er musklenes hovedoppgave. For å få til det må musklene …

Les mer

Slik virker proteiner på kroppen

Slik virker proteiner på kroppen

Kroppen din trenger proteiner for blant annet å danne muskler, bindevev, hud, hår, nerver, immunstoffer og hormoner. I tillegg er kroppene våre avhengig av proteiner for å kunne produsere energi. Den viktigste kilden til proteiner er kostholdet. Proteiner er på mange måter kroppens byggesteiner. Et vanlig sunt norsk kosthold vil gi deg de proteinene som …

Les mer

Styrketrening vil gi deg et bedre liv

styrketrening helsegevinst

Styrketrening er for alle, uansett kjønn og alder. Det å trene styrke vil uten unntak gjøre godt for kroppen din og gi deg et bedre og sunnere liv. Det er nemlig ikke bare for å få en muskuløs og velproporsjonert kropp folk trener styrke. Ved å styrke musklene ved hjelp av styrketrening, styrker du også …

Les mer