Proteinpulver kan gjøre deg mer effektiv på jobben

Veldig mange forbinder proteinpulver med trening men det finnes veldig mange eksempler på folk som bruker proteinpulver for å være mer effektive på jobb. Det er gjerne folk som bruker kroppen og styrken i arbeidsdagen som kan ha utbytte av proteinpulver:

Dette er alle jobber som er fysisk krevende og hvor man kan ha utbytte av proteinpulver. Det er gjerne perfekt for disse gruppene å starte med en shake med proteinpulver på morgenkvisten før de drar på jobb. Da kan man bygge opp kroppen og ikke minst få mye energi.

Nedenfor har vi laget en liten oversikt over hvordan du kan bruke proteinpulver for å få en bedre arbeidsdag og ikke minst utnytte det at du driver med fysisk arbeid når du jobber.

Hvilke fordeler kan proteiner gi deg i arbeidsdagen?

Proteinpulver har i utgangspunktet to forskjellige roller i kroppen. Det er med på å bygge opp kroppen, kroppen trenger proteiner. I tillegg så er proteiner en kilde til energi. Det betyr at du både gir kroppen din mulighet til å bygge seg opp og samtidig så kan det gi deg mer energi.

Det betyr at hvis du starter dagen med en proteinshake så kan du oppleve en boost i energien. Hvis du har en stille kontorjobb så vil du ikke få de samme positive godene ved proteinpulver. For det er nemlig slik at hvis du får i deg for mye proteiner så vil de kunne legge som fett istedenfor å bygge opp kroppen. Du kan fortsatt bruke proteinpulver hvis du har en stillesittende jobb men det vil være mest hensiktsmessig for deg å bruke dette i sammenheng med trening.

Må man bruke proteinpulver?

Nei du kan fint få i deg de samme proteinene hvis du spiser et normalt kosthold. Proteinpulver er mest viktig for dem som faktisk ikke får i seg nok proteiner til vanlig eller ikke nok proteiner i forhold til aktivitetsnivået.

Hvis du er usikker på om du får i deg nok proteiner i forhold til ditt aktivitetsnivå så kan du enkelt måle dette ved å bruke apper og bruker innholdsfortegnelsene på produktene riktig. For å få maksimalt utbytte av proteinpulver så er oversikt over hvor mye proteiner du får i deg ekstremt viktig.

Hvordan bør man innta proteinpulver?

Ettersom proteinpulver ikke inneholder alle næringsstoffer du trenger igjennom en dag så mener vi et godt tips er å blande dette sammen med noe annet. Det kan f.eks være å blande den sammen med en god grønn smoothie for å få mer gode næringstoffer sammen med proteinpulveret. Her må man egentlig finne en løsning som passer for deg og din smak. Det man uansett bør unngå er å kun innta proteinpulver, da vil man ikke få i seg nok næringsstoffer.

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne

Hvem trenger proteinpulver?

Spørsmålet er det mange som stiller seg når de først går i gang med å trene: ”hvem er det egentlig proteinpulver er laget for?”. Som personlig trener har jeg sikkert fått spørsmålet titusen ganger i løpet av karrieren. Når du vokser. En tenåring trenger mer protein for å komme seg gjennom treningsøktene fordi kroppen vokser …

Les merHvem trenger proteinpulver?