Slik lykkes du med hjemmetreningen

Har du noen gang drømt om ditt eget gym? Vil bekvemmeligheten av å trene hjemme eliminere unnskyldningene for å ikke komme seg på treningssenteret?

Tidsbesparelse og følelsen av å være privat er de to elementene som gjør at de fleste velger å trene hjemme i stedet for å dra på treningsstudio. Trening trenger nemlig ikke vare mer enn en time. Noen ganger har man bare 10-15 minutter og da kan det være greit med en kort treningsøkt hjemme. Det er veldig umotiverende å dra hele veien til et treningssenteret for å være der mindre enn seksti minutter.

Men vil du virkelig bruke det – hvis du kjøper det? Veldig mange vil nok svare et rungende ”nei!” og peke bort på ergometersykkelen som støver vekk i et hjørne på soverommet. Det gjelder å ha en plan når man kjøper hjemmetreningsutstyr. Før jeg ble personlig trener jobbet jeg i en periode på G-Sport der vi ofte hadde 30 % og 50 % avslag på ulike ergometersykler. Mange av disse ble kjøpt på impuls av folk som ”fant et utmerket tilbud”. Jeg kan garantere at null av disse syklene er i bruk i dag (med mindre de har klart å kvitte seg med dem på Finn.no).

Hva er nøkkelen til suksess?

Hvordan du setter opp ditt eget lille ”treningsstudio” har alt å si for om du skal lykkes eller ikke. De aller fleste nordmenn velger kjelleren som enkleste løsning, og det er også den minst innbydende plassen å trene. Jo mer naturlig lys, desto mer sannsynlig er det at du gidder å trene.

Man kan også gå for en mer radikal løsning. En kompis av meg i Italia har valgt å integrere stue og treningsstudio da han ofte tar seg en tur på tredemøllen mens han ser på TV. Det skal også nevnes at han bokstavelig talt er treningsnarkoman og at en slik innredning også fører med seg en livsstil som ikke passer alle.

Det å ha et ”gjesterom” er vel noe mange av oss kan kjenne seg igjen i. Men hvor ofte har man overnattingsgjester?

Det å kombinere det med treningsapparater er i hvert fall ikke noen dårlig idé.

Hvilke hjemmetreningsprodukter bør man kjøpe?

Akkurat dette er et spørsmål jeg ofte ble stilt da jeg jobbet på G-Sport. Og jeg pleide å svare: kjøp det du kommer til å bruke. Det er også den treningen man liker best, og jeg vet at terskelen for å begynne å trene når man sitter hjemme egentlig er relativt høy.

Du minimerer i hvert fall risikoen for feilkjøp dersom du først begynner å kjøpe de apparatene som du selv vet at du synes er gode å bruke.

Hvem trenger proteinpulver?

Spørsmålet er det mange som stiller seg når de først går i gang med å trene: ”hvem er det egentlig proteinpulver er laget for?”. Som personlig trener har jeg sikkert fått spørsmålet titusen ganger i løpet av karrieren. Når du vokser. En tenåring trenger mer protein for å komme seg gjennom treningsøktene fordi kroppen vokser …

Les merHvem trenger proteinpulver?