Hvorfor bør du ha en personlig trener?

En personlig trener kan både være din beste venn og din verste fiende. Alt koker ned til hvordan man klarer å samarbeide for å nå et felles mål. Jeg er personlig trener på fulltid selv og kan muligens virke litt «biased» i denne artikkelen. Allikevel vil jeg påpeke at jeg forstår fullt ut mennesker som ikke føler at de har et behov for en personlig trener.

Det finnes ting man rett og slett er 100 % nødt til å forstå når man begynner med styrketrening. Disse reglene viser til ulike aspekter ved å gjøre øvelsene: Set (antall serier), repeterende, intensitet, rytme, etc, men å vurdere alle disse aspektene er ikke nok. Det er svært viktig at øvelsene utføres riktig og at du får en fin balanse mellom hvilke øvelser som gjøres når.

Dette er noe en personlig trener kan hjelpe deg med.

«1 gratis veiledningstime!»

På treningssenteret jeg jobber på har vi en deal som gir alle kunder én gratis veiledningstime når de begynner årsabonnementet sitt. Det er viktig for oss at dette ikke blir en time som skal gå til å selge inn flere PT-timer, men faktisk en nyttig opplæring i trenings- og kostholdsrutiner.

Hvis du aldri har trent aktivt tidligere, så anbefaler jeg sterkt at du finner et treningssenteret som har en liknende avtale (eventuelt at du forhandler deg frem til en).

Det er bedre å stole på noe du får høre fra en treningsekspert enn noe du leser på et lugubert diskusjonsforum på internett.

Hva koster en personlig trener?

La oss være ærlig: det er dyrt å hyre en personlig trener. Jeg ser personlig et klart mønster hos mine kunder hvor jeg vil si at de både har høy betalingsvillighet, men også sterk motivasjon til utvikling i treningen sin.

Nå har jeg sjekket både Elixias og andres nettsider for å finne ut hva gjennomsnittsprisen på en time á 60 minutter er og funnet ut at det ligger rundt 800-1200 norske kroner, litt avhengig av hvilket treningsstudio man bruker. Her hvor jeg jobber har vi en fast timepris på 800 kroner, noe folk synes er rimelig.

Jeg forstår riktignok godt at studenter og andre med dårlig råd ikke tar seg råd til en personlig trener.

Kunnskap og læring


Det er ikke lett i det hele tatt for en nybegynner som har lest noe om kondisjon eller om noen beskrev nøyaktig hvordan du gjør en øvelse for så å slenge seg på første økt. Man har ofte inntrykk av at man gjør en bevegelse riktig, selv når man kan se seg selv i et speil fra treningsstudioet. Men bare det erfarne «øyet» av en personlig trener som har jobbet med mange programmer for nybegynnere, er i stand til å korrigere ham effektivt.

På den annen side er det mulig for nybegynnere å ha rasjonell følelse av at man utfører øvelsene feil. Hvis dette ikke er tilfelle, trenger man instruktøren for å sikre om at ens prestasjoner er riktig. Det er farlig for helse og kropp å selv starte med å lære seg øvelsene første økt. Det er mange stillinger, vinkler og maskiner som kan være unadvisable i ulike situasjoner. Noen eksempler på disse particularities er: deformasjoner i ryggsøylen, gamle ulykker, operasjoner, grensebevegeligheten i leddene, etc.

En annen fordel med å jobbe under tilsyn av en instruktør er at du får et godt utvalg av øvelser, maskiner og bevegelser, noe som bidrar til å unngå enhver risiko for ulykker.
Rollen til en personlig trener er ikke begrenset til å jobbe med nybegynnere. Selv de avanserte kan ha en tendens til å «jukse» i å gjøre noen øvelser eller å introdusere veldig vanskelig øvelser, noe som nødvendiggjør et tettere tilsyn. Dessuten kan en erfaren idrettsmann fra tid til annen trenge en titt «utenfra», som kan hjelpe ham til å få en perfekt teknikk.

Motivasjon og interesse


Opprettholde motivasjonen og skape interesse for opplæringen er også en av de oppgavene en personlig trener vil gjøre for deg. Han må vise vilje, intelligens til å forstå hver enkelt person og diplomati når du arbeider med idrettsutøvere eller med de som trener kun for fornøyelsens skyld eller for å bevare sin helse.

En av de vanskeligste oppgavene vi har som personlige trenere er faktisk å få folk til treningsstudioet. Tro det eller ei, men jeg vil faktisk anslå at rundt 20 % av alle PT-timer som blir betalt for aldri blir unnagjort. Håper ikke det bare er jeg som er en elending motivator..?

Det kan være noen ulemper med involvering av trener. Hans nærvær kan bli følt som nedlatende og ubehagelig hvis treneren ikke er god nok til å forstå kunden. Noen kulturelle eller sosiale inkompatibiliteter mellom treneren og utøveren kan gå utover kommunikasjonen og ødelegge treningsøkten.

Men fordelene du kan ha av å arbeide med en kompetent trener er mye større enn mulige ulemper, og gjør innsatsen din mer effektiv.

5 beste kosttilskudd for gode treningsresultater

Det er mange grunner til å bruke kosttilskudd for å oppnå gode treningsresultater. Du bør derfor bruke tid på å sette deg inn I hvilke kosttilskudd som passer for deg. Du kan også oppnå gode treningsresultater ved å spise riktig kosthold. Les mer om kosttilskudd her. Vi har derfor funnet frem til de fem beste …

Les mer

Hør på kroppen din – også når du trener hardt

Å trene handler faktisk om å bryte ned muskler, for å så bygge dem opp kraftigere og mer robuste. Det er i den forbindelse som protein spiller en helt kritisk rolle, og det er viktig å passe på at kroppen alltid har tilgang til rikelig med protein – fra et godt kosthold og tilskudd som …

Les mer

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Hvorfor kjøpe proteinpulver på nett

Å trene og holde kroppen sunn og sterk har vært i fokus veldig lenge nå. trening er blitt veldig populær blant mange, og mange bruker faktisk gymmen som rekreasjonstid. Her får man fokusere på seg selv og ingen andre. Musikk i ørene og gjøre dine øvelser i egen tempo. Når man trener så er det …

Les mer

Nyttårsforsettet – den evige plagen

Nyttårsforsett trene

På tide å sette i gang med nyttårsforsettet som nok mange nordmenn har, nemlig å bli i bedre form igjen eller begynne å trene mer. Nå kan man heller ikke bruke pandemien som en unnskyldning  for å ikke å komme i gang lenger. Samfunnet har gradvis begynt å åpne seg opp, tross det fortsatt er …

Les mer

Bli mobil på bredbåndet!

mobilt bredbånd internett

Mobilt bredbånd er et begrep som refererer til en internettforbindelse levert over et mobilnettverk – de samme nettverkene som brukes av smarttelefonen din. Denne formen for tilkobling blir bare mer, og mer populær og teknologien rundt den blir stadig bedre. Du er kanskje allerede kjent med konseptet med mobilt bredbånd – det er de små …

Les mer

En hel verden på nett

En hel verden på nett

Være seg om du søker etter ting for å lære mer om trening, eller bare vil underholdes på hviledagen (for du passer vel på å hente deg inn) er det herlig å benytte seg av internett. Uansett hva det skulle være kan du finne ekspertsider for alle tenkelige saker og ting. Vi har alt skrevet …

Les mer

Fitness blogger for motivasjon og accountability

Treningsblogger

Å ha litt inspirasjon er ofte den beste måten å motivere deg selv mot treningsmålene dine. De fleste av de beste influencerne i treningsbransjen har en historie når det kommer til fitness, og kan gi eksempler på å flytte personlige grenser og oppnå det ingen trodde var mulig. Selv om du trener alene eller hjemme, …

Les mer

Slik fungerer musklene i kroppen din

slik fungerer musklene

Musklene i kroppen din er sammen trekkbare organer som sammen med skjelettet er med på å bestemme kroppens form, holdning og styrke. Men musklene beskytter også blodkar, nerver og innvoller, samtidig som de gjør det mulig for deg å bevege kroppen. Det å skape bevegelse er musklenes hovedoppgave. For å få til det må musklene …

Les mer

Slik virker proteiner på kroppen

Slik virker proteiner på kroppen

Kroppen din trenger proteiner for blant annet å danne muskler, bindevev, hud, hår, nerver, immunstoffer og hormoner. I tillegg er kroppene våre avhengig av proteiner for å kunne produsere energi. Den viktigste kilden til proteiner er kostholdet. Proteiner er på mange måter kroppens byggesteiner. Et vanlig sunt norsk kosthold vil gi deg de proteinene som …

Les mer

Styrketrening vil gi deg et bedre liv

styrketrening helsegevinst

Styrketrening er for alle, uansett kjønn og alder. Det å trene styrke vil uten unntak gjøre godt for kroppen din og gi deg et bedre og sunnere liv. Det er nemlig ikke bare for å få en muskuløs og velproporsjonert kropp folk trener styrke. Ved å styrke musklene ved hjelp av styrketrening, styrker du også …

Les mer