Hvorfor bør du ha en personlig trener?

En personlig trener kan både være din beste venn og din verste fiende. Alt koker ned til hvordan man klarer å samarbeide for å nå et felles mål. Jeg er personlig trener på fulltid selv og kan muligens virke litt «biased» i denne artikkelen. Allikevel vil jeg påpeke at jeg forstår fullt ut mennesker som ikke føler at de har et behov for en personlig trener.

Det finnes ting man rett og slett er 100 % nødt til å forstå når man begynner med styrketrening. Disse reglene viser til ulike aspekter ved å gjøre øvelsene: Set (antall serier), repeterende, intensitet, rytme, etc, men å vurdere alle disse aspektene er ikke nok. Det er svært viktig at øvelsene utføres riktig og at du får en fin balanse mellom hvilke øvelser som gjøres når.

Dette er noe en personlig trener kan hjelpe deg med.

«1 gratis veiledningstime!»

På treningssenteret jeg jobber på har vi en deal som gir alle kunder én gratis veiledningstime når de begynner årsabonnementet sitt. Det er viktig for oss at dette ikke blir en time som skal gå til å selge inn flere PT-timer, men faktisk en nyttig opplæring i trenings- og kostholdsrutiner.

Hvis du aldri har trent aktivt tidligere, så anbefaler jeg sterkt at du finner et treningssenteret som har en liknende avtale (eventuelt at du forhandler deg frem til en).

Det er bedre å stole på noe du får høre fra en treningsekspert enn noe du leser på et lugubert diskusjonsforum på internett.

Hva koster en personlig trener?

La oss være ærlig: det er dyrt å hyre en personlig trener. Jeg ser personlig et klart mønster hos mine kunder hvor jeg vil si at de både har høy betalingsvillighet, men også sterk motivasjon til utvikling i treningen sin.

Nå har jeg sjekket både Elixias og andres nettsider for å finne ut hva gjennomsnittsprisen på en time á 60 minutter er og funnet ut at det ligger rundt 800-1200 norske kroner, litt avhengig av hvilket treningsstudio man bruker. Her hvor jeg jobber har vi en fast timepris på 800 kroner, noe folk synes er rimelig.

Jeg forstår riktignok godt at studenter og andre med dårlig råd ikke tar seg råd til en personlig trener.

Kunnskap og læring


Det er ikke lett i det hele tatt for en nybegynner som har lest noe om kondisjon eller om noen beskrev nøyaktig hvordan du gjør en øvelse for så å slenge seg på første økt. Man har ofte inntrykk av at man gjør en bevegelse riktig, selv når man kan se seg selv i et speil fra treningsstudioet. Men bare det erfarne «øyet» av en personlig trener som har jobbet med mange programmer for nybegynnere, er i stand til å korrigere ham effektivt.

På den annen side er det mulig for nybegynnere å ha rasjonell følelse av at man utfører øvelsene feil. Hvis dette ikke er tilfelle, trenger man instruktøren for å sikre om at ens prestasjoner er riktig. Det er farlig for helse og kropp å selv starte med å lære seg øvelsene første økt. Det er mange stillinger, vinkler og maskiner som kan være unadvisable i ulike situasjoner. Noen eksempler på disse particularities er: deformasjoner i ryggsøylen, gamle ulykker, operasjoner, grensebevegeligheten i leddene, etc.

En annen fordel med å jobbe under tilsyn av en instruktør er at du får et godt utvalg av øvelser, maskiner og bevegelser, noe som bidrar til å unngå enhver risiko for ulykker.
Rollen til en personlig trener er ikke begrenset til å jobbe med nybegynnere. Selv de avanserte kan ha en tendens til å «jukse» i å gjøre noen øvelser eller å introdusere veldig vanskelig øvelser, noe som nødvendiggjør et tettere tilsyn. Dessuten kan en erfaren idrettsmann fra tid til annen trenge en titt «utenfra», som kan hjelpe ham til å få en perfekt teknikk.

Motivasjon og interesse


Opprettholde motivasjonen og skape interesse for opplæringen er også en av de oppgavene en personlig trener vil gjøre for deg. Han må vise vilje, intelligens til å forstå hver enkelt person og diplomati når du arbeider med idrettsutøvere eller med de som trener kun for fornøyelsens skyld eller for å bevare sin helse.

En av de vanskeligste oppgavene vi har som personlige trenere er faktisk å få folk til treningsstudioet. Tro det eller ei, men jeg vil faktisk anslå at rundt 20 % av alle PT-timer som blir betalt for aldri blir unnagjort. Håper ikke det bare er jeg som er en elending motivator..?

Det kan være noen ulemper med involvering av trener. Hans nærvær kan bli følt som nedlatende og ubehagelig hvis treneren ikke er god nok til å forstå kunden. Noen kulturelle eller sosiale inkompatibiliteter mellom treneren og utøveren kan gå utover kommunikasjonen og ødelegge treningsøkten.

Men fordelene du kan ha av å arbeide med en kompetent trener er mye større enn mulige ulemper, og gjør innsatsen din mer effektiv.

Hvordan Lage Proteinrik Mat: En Guide for Helsebevisste Matelskere

Hvordan Lage Proteinrik Mat

I en verden hvor fokus på sunn livsstil stadig øker, har proteinrik mat blitt et hett tema på kjøkkenet for mange helsebevisste individer. Proteiner er essensielle makronæringsstoffer som spiller en nøkkelrolle i bygging og reparasjon av muskler, og er viktig for en rekke kroppslige funksjoner. Enten du er en idrettsutøver, en fitness-entusiast, eller bare noen …

Les mer

Enkel markedsføring er avgjørende for frittstående treningssenter

Treningssenterbransjen er preget av tøff konkurranse, ikke minst mellom de store kjedene. Samtidig finnes det også fortsatt mange lokale frittstående treningssenter, som prøver å profilere seg som alternativer til de store gigantene. Disse mindre treningssentrene må jobbe ekstra hardt for å markedsføre seg selv, samtidig som de per definisjon ikke har tilgang til de samme …

Les mer

Tips til valg av treningsabonnement

treningsabonnement

Treningsabonnementer har revolusjonert måten folk forholder seg til trening og fysisk aktivitet, som mobilabonnementer er en naturlig del av livene våre. Disse abonnementene, som tilbys av treningssentre og online treningsplattformer, tilbyr en rekke valgmuligheter for å imøtekomme ulike behov og preferanser. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige aspekter av treningsabonnementer, deres fordeler, og hvordan …

Les mer

Proteinpulver og Trening: En Dyptgående Guide Spesielt for Hjemmetrening

Protein er en uunnværlig byggestein i menneskekroppen. Det spiller en sentral rolle i vekst og reparasjon av muskelvev, hud, hår, negler og organer. For de som er aktive innen trening, og spesielt for de som hovedsakelig trener hjemme, kan et proteinpulver være et nyttig supplement til kosten. Hvorfor proteinpulver? Hjemmetrening har blitt mer og mer …

Les mer

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

Hvordan Teknologi Kan Forbedre Treningen

I dagens høyteknologiske verden, har teknologi infiltrert alle aspekter av vårt daglige liv, inkludert fysisk aktivitet og trening. Fra treningsapper til bærbare teknologier, har teknologi transformert vår tilnærming til helse og fitness, og gitt en rekke verktøy for å maksimere vår treningsinnsats og forbedre vår generelle helse. En av de mest lovende utviklingene i denne …

Les mer

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Hvordan komme i gang med trening hjemme

Trening er en vital del av en sunn livsstil, men det er ikke alltid enkelt å komme i gang. Kanskje treningssenteret virker for dyrt eller for avskrekkende, eller kanskje livet bare virker for opptatt. Heldigvis er det fullt mulig å trene effektivt hjemmefra, uten å tømme lommeboken. Med litt motivasjon og noen kreative løsninger, kan …

Les mer

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Slik påvirker fysisk aktivitet fokuset ditt

Når du skal holde fokus i en lengre periode er det ikke nok med en god natt søvn, men også det beste utgangspunktet. Her vil kroppen ha godt av fysisk aktivitet, frisk luft og ikke minst de riktige kosttilskuddene. Vi skal derfor se litt nærmere på hva du kan gjøre for å holde fokus oppe …

Les mer

Rå utendørstrening med hele familien – en topp aktivitet i høst

Økter på treningssenteret utgjør grunnfjellet for de aller fleste som driver med styrketrening, men det er også viktig å variere treningen sin. Utendørstrening er bra for både styrke, utholdenhet og generelt velvære, dessuten kan du få med deg hele familien på en improvisert treningsøkt i naturen. Du kan trene ute uansett vær Noen vil tenke …

Les mer

Forbrukslån til ditt behov

Forbrukslån er blitt veldig populært blant nordmenn og det er kommet mange forbrukslån på markedet. Med det menes, at det er mange låneselskaper som har dukket opp på markedet de siste årene. Hvis du er ute etter et forbrukslån har du mange valgmuligheter, men søknadsprosessen er, som oftest, ganske lik. Gjør litt forarbeid og søk …

Les mer