Slik kan du måle treningen din

Flere måler og registrerer treningen sin med GPS og andre teknologiske nyvinninger.

Vi måler og holder styr på treningen vår som aldri før. Tre av fire løpere noterer treningen sin på nettet, mens 63 prosent måler den via GPS.

Løping krever ikke mye utstyr. Et par sko, et stykke asfalt, eller sti i skogen, og så avsted. Og i de siste ende, en gps tracker. I løpet av de siste åra har mengden av elektronisk utstyr til tracking og registrering av løpeturer eksplodert. Pulsklokker, GPS-ur og trackere, samt et hav av apper har blitt allemannseie.

I en rapport fra 2015 viste undersøkelsene at 63 prosent av de forespurte løperne tracker treningen sin med GPS-utstyr, 45 prosent holder øye med pulsen sin, og 75 prosent bruker en eller flere hjemmesider til σ registrere og mσle prestasjonene sine. Den tendensen avspeiler seg også i markedet. Den samlede globale omsetningen av trackerutstyr har doblet seg på bare to år.

– Registreringen er uttrykk for et konstant ønske om σ optimere. Jeg tror bare vi har sett begynnelsen på det. Vi kommer til σ registrere mye mer enn trening – også helse, søvn, humør osv. vil bli registrert, konkluderer rapporten.

Slik måler og registrerer vi:

GPS: 63%
Pulsur: 45 %
Nettsteder for registrering av trening: 75 %

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne

Hvem trenger proteinpulver?

Spørsmålet er det mange som stiller seg når de først går i gang med å trene: ”hvem er det egentlig proteinpulver er laget for?”. Som personlig trener har jeg sikkert fått spørsmålet titusen ganger i løpet av karrieren. Når du vokser. En tenåring trenger mer protein for å komme seg gjennom treningsøktene fordi kroppen vokser …

Les merHvem trenger proteinpulver?