Slik kan du måle treningen din

Flere måler og registrerer treningen sin med GPS og andre teknologiske nyvinninger.

Vi måler og holder styr på treningen vår som aldri før. Tre av fire løpere noterer treningen sin på nettet, mens 63 prosent måler den via GPS.

Løping krever ikke mye utstyr. Et par sko, et stykke asfalt, eller sti i skogen, og så avsted. Og i de siste ende, en gps tracker. I løpet av de siste åra har mengden av elektronisk utstyr til tracking og registrering av løpeturer eksplodert. Pulsklokker, GPS-ur og trackere, samt et hav av apper har blitt allemannseie.

I en rapport fra 2015 viste undersøkelsene at 63 prosent av de forespurte løperne tracker treningen sin med GPS-utstyr, 45 prosent holder øye med pulsen sin, og 75 prosent bruker en eller flere hjemmesider til σ registrere og mσle prestasjonene sine. Den tendensen avspeiler seg også i markedet. Den samlede globale omsetningen av trackerutstyr har doblet seg på bare to år.

– Registreringen er uttrykk for et konstant ønske om σ optimere. Jeg tror bare vi har sett begynnelsen på det. Vi kommer til σ registrere mye mer enn trening – også helse, søvn, humør osv. vil bli registrert, konkluderer rapporten.

Slik måler og registrerer vi:

GPS: 63%
Pulsur: 45 %
Nettsteder for registrering av trening: 75 %