Multivitaminer: et treningssupplement man ikke kan være foruten

Fitnessutøvere har et rykte på seg for å presse seg ekstra hardt for å oppnå resultater. Mange repetisjoner, lengre treningsøkter, et strengt matregime og et haug av kosttilskudd – kun for å kunne utøve bedre eller se bedre ut. Men det er én ting som blir oversett av veldig mange: multivitaminer!

Multivitaminer er, og jeg vet det høres ut som en klisjé, nøkkelen til god helse, velvære og gode prestasjoner – uansett hvilken idrett du bedriver!

Idrettsutøvere er ekstra utsatt for ernæringsmessige mangler. Problemet er at med et strengt matregime kommer også en hel haug med restriksjoner. Når høyt proteininnhold og energirike matvarer prioriteres kan det være vanskelig å få inn et næringsinntak som kroppen egentlig trenger. Man trenger rett og slett et komplett utvalg av mikronæringsstoffer.

Helsemessige årsaker til å innta multivitaminer

En undersøkelse fra 2009 viste at 2 milliarder mennesker global sliter med inntak av mikronæringsstoffer. 50 % av den norske befolkningen står i fare for å utvikle sykdommer på grunn av mangel på vitamin D2 og én av fire voksne, selv i velutviklede land, får ikke i seg nok B12.

Folk uten symptomer relatert til vitaminmangelen tror at de kan få i seg nok vitaminer gjennom et velbalansert kosthold, men realiteten er nok dessverre en annen. Kosttilskudd er helt essensielt for å få den næringsstoffbalansen som man trenger for å klare seg godt i livet – og spesielt hvis man er fitnessutøver.