Hvordan du unngår å bli idioten på treningsstudioet

Er du en av de som irriterer deg over at andre ikke oppfører seg eksemplarisk på treningsstudioet? Eller er du selv i tvil om du er blant de ”idiotene” det snakkes så mye om på ulike diskusjonsfora?

Du trenger ikke lengre være i tvil. Etter å ha frekventert ulike treningsstudioer i mer enn 15 år kan jeg med stolthet lage en liste over de tingene som irriterer folk under trening.

Nikker du anerkjennende til at du gjør to eller flere ting på denne listen, så tror jeg nok at det kan være smart å endre adferd på treningsstudioet neste gang du føler for å ta en økt.

1. Oppta flere apparater samtidig.

På et treningsstudio med mange mennesker er det faktisk både frekt og unødvendig å ta opp to eller flere apparater samtidig. Argumentet med at ”det gir best effekt” er fullstendig likegyldig for andre mennesker som har lyst til å bruke et av apparatene i mellomtiden.

Hvis du absolutt har et så strengt treningsregime (og jeg har til gode å høre om noen profesjonelle som praktiserer dette) at du blir nødt til å oppta to apparater på samme tid, så anbefaler jeg deg å enten kjøpe hjemmetreningsutstyr eller trene veldig tidlig om morgenen/sent om kvelden når studioet nesten er tomt.

2. La frivektene ligge slengt ut over gulvet.

Aaah! Drømmejobben for oss som jobber på treningsstudio – nemlig å gå og plukke opp vektene etter de syv 16 år gamle VGS-guttene som har stått og flekset foran speilet i to timer. Det er både veldig spesielt å kaste frivekter på gulvet (som dessverre har blitt en ”trend”) og det å unngå å rydde opp etter seg når man er ferdig.

Folk bruker en del tid på å finne igjen riktige vekter fordi noen har slengt dem utover gulvet, noe som er veldig irriterende for både ansatte og andre gjester.

Oppfør deg! Rydd opp!

3. Mobiltelefon eller trening?

Og når vi først er inne på trender…

Mange bruker mobiltelefonen som et hjelpemiddel for å huske på hvilke repetisjoner og øvelser de skal gjøre når de trener. Det er helt fair. Men å ta selfies eller surfe på Facebook når man egentlig burde ta benkpress eller leg-curl er faktisk ikke annet enn horribelt.

Jeg forstår virkelig ikke fascinasjonen av å bruke mobiltelefonen som en ”sosial” greie når man er på treningsstudio. Du er der for å trene – ikke for å sjekke mobilen hvert tredje minutt. Slutt! Få det av!

4. Bedreviteren

Da jeg var ung og dum, så fikk jeg ofte råd av spesielt én fyr på treningsstudioet. Du vil kanskje tenke at det var en hjelpsom fyr som hjalp meg med å trene riktig. Nei, det var ikke helt slik det foregikk. Han kunne finne på å dulte borti meg midt inni en øvelse med kommentaren: ”Halla, skal jeg vise deg hvordan det virkelig skal gjøres, eller?” HVER ENESTE GANG vi var på treningsstudio sammen.

Jeg begynte til slutt å bli så lei av ham at jeg kjøpte meg noen øretelefoner og trente med dem. Latet alltid som om jeg ikke hørte ham da han tok kontakt ved senere anledninger.

5. Flørtende turtelduer.

Romantikk hører ikke hjemme på et treningssenter. Du kan være så kjekk, bred og flott som bare det, men du bør aldri gå bort til en dame og spørre om nummer eller dra til med en halv-søt kommentar.

Noen ting gjør man på fritiden. På treningsstudioet trener man.

Tren for bedre konsentrasjon

Konsentrasjon

Trening er viktig for kroppen vår. De fysiske fordelene er det ingenting å si på, og vi holder en stabil vekt, legger på oss muskler, og forbedrer hjertets helse blant annet. Men det er fort gjort i alle disse fysiske godene å glemme bort de mentale fordelene. Det er nemlig slik at også hjernen får …

Les merTren for bedre konsentrasjon

Proteinpulver til trening

øk potensialet med proteinpulver

Proteinpulver er en viktig del av treningen hvis du virkelig vil utnytte potensialet ditt. Proteiner er kroppens byggestein, som det så fint heter, og det er fordi proteiner er noe kroppen bruker til mange viktige funksjoner i kroppen, deriblant å bygge muskler. Når du trener vil muskelfibrene slites fra hverandre, og det er når disse …

Les merProteinpulver til trening

Bruk treningspausene fornuftig

Sparegris

Det er mange måter man kan bruke treningspausene fornuftige på. Alle som trener hardt, vet hvor viktig det er med restitusjon og det er ikke her du skal slurve. Men trenger du å skru på YouTube hver gang? Finnes det andre, mer konstruktive ting som kanskje kan få deg hekta? Det kan du lese mer …

Les merBruk treningspausene fornuftig

Tren både muskler og hjerne

Hjernen

Alle vet at det er viktig å holde seg i form, og hver januar er det et overveldende antall mennesker som melder seg inn i et treningsstudio med nettopp dette for øye. Visste du forresten at det å trene musklene også er godt for hjernen din? I tillegg er det mange ting du kan gjøre …

Les merTren både muskler og hjerne